Club nieuws

TOP/LITTA verliest strijd om eerste plek

Winnen van koploper Fortuna was noodzakelijk om kans op de eerste plek in poule KL-B te maken, vooral ook interessant om PKC pas voor het eerst in de finale tegen te komen, mochten play-offs gewonnen worden. De uitwedstrijd eindigde in een 20 - 20 gelijkspel. 

TOP speelde strijdvaardig en vooral de eerste helft met veel energie. In een gelijk opgaande wedstrijd gaven de ploegen elkaar weinig toe. De eerste aanval was gelijk succesvol met een goal van Mick. Tim zorgde vervolgens voor de 2 - 0. Fortuna kwam vrij snel daarna op 2 - 2. De scores gingen om en om en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. De eerste twintig minuten (6 - 6) werden er niet veel goals gemaakt, maar voor de kijkers thuis wel een boeiende partij. Met rust waren de teams nog in evenwicht: 11 - 11. Na rust opende TOP nog wel de score, maar aan de hand van een ontketende Harjan Visscher kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van Fortuna. Vanaf 13 - 13 nam Fortuna de wedstrijd in handen en TOP kon niet meer op voorsprong komen. De eindstand 18 - 23 was enigszins vertekend, maar de winst was volkomen verdiend voor Fortuna. De uitploeg won de wedstrijd door in de laatste 10 minuten het verschil te maken.

TOP eindigt hierdoor op de tweede plaats en neemt het in de play-offs op tegen de  nummer 3 uit poule KL-A, waar nog om gestreden wordt.

Een lichtpuntje was nog de rentree van Julia Schuiling die na 5 weken blessureleed weer minuten kon maken. Zij was gelijk ook weer trefzeker. 

Coach Leon Braunstahl vond dat de strijd, passie en beleving er waren, maar dat het schotpercentage veel te laag was. Er was steeds vertrouwen dat de goal wel zou vallen, maar dat gebeurde helaas niet.

 

Volgende week wordt de laatste poulewedstrijd gespeeld tegen Dalto/Klaverbladverzekeringen.

 

Doelpunten: Mick (4), Celeste (4), Roos (3), Jet (2), Barbara (2), Stan , Julia (1) en Tim (1)

 

 

 

 

 


Livestreams op Eyecons.com

 

 


 

Stand en andere uitslagen in de poule (korfballeague.nl) 

 


 

 

 

Share