Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA verliest belangrijk duel

In wat een sleutelduel werd genoemd voor zowel TOP als Dalto is het TOP niet gelukt om de punten mee naar Sassenheim te nemen. In een wedstrijd waarin TOP stijf van de zenuwen leek te staan en maar liefst vier strafworpen miste, vocht het nog puntloze Dalto voor de laatste kans.

Dalto deed dit met succes, want TOP dat niet bij machte was het spel te maken werd op bijna alle fronten afgetroefd. Na een zeer slechte eerste helft herpakte TOP zich in het eerste deel van de tweede helft enigszins. Dit was helaas niet genoeg, want Dalto liet TOP niet dichterbij komen dan op drie doelpunten. De winst voor de ploeg uit Driebergen was dan ook niet meer dan verdiend. Door de overige uitslagen in de poule blijft TOP nog wel uitzicht houden op handhaving maar daarvoor zal het de komende weken wel anders moeten gaan spelen. 

 

In een ongewijzigde opstelling begon TOP in Driebergen tegen een Dalto dat vocht voor de allerlaatste kans om aan te haken. In wedstrijd waar gelukkig weer veel publiek mocht zijn was het een wedstrijd waar de druk voor beide ploegen zichtbaar was. Dalto ging daar het beste mee om en nam al snel een voorsprong. TOP oogde heel onrustig, had weinig afvang en miste een strafworp om gelijk te komen. Thomas schoot even later wel de 1 - 1 binnen. Dit was de laatste keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond. Dalto liep uit naar 3-1 voordat Milou iets terug kon doen. Dalto had veldoverwicht en ging vol de strijd aan voor iedere bal. TOP kon het spel geen moment maken, maakte plaatsfouten en was de bal regelmatig na 1 schot weer kwijt. De ploeg en dat was zeker ook de verdienste van Dalto had te veel moeite om goede aanvallen op te zetten. Steeds als TOP aan kon haken werd de aansluiting gemist, mede doordat op cruciale momenten strafworpen werden gemist. Mooi was nog wel de 4-3 van Nick die daarmee zijn 700e goal in de Korfbal League scoorde. Verdedigend deed TOP het wel prima, maar het scoren van goals ging te moeilijk. Er werd door beide ploegen niet heel veel gescoord, maar Dalto had met name in Lotte van Montfoort wel een dame met een zuiver schot en zij scoorde voor rust al 4 keer. De kleedkamers werden opgezocht met een 13-7 voorsprong voor Dalto.

 

Na rust voerde Leon een aantal vakwissels toe en die hadden effect. Stan viel goed in. Het ging beter draaien en na een doelpunt van Barbara zette TOP de achtervolging in. In vooral die eerste fase na rust was TOP beter en kon het veel herhalen en lange aanvallen opzetten. De ploeg, aangemoedigd door het publiek, geloofde er weer in. Jimmy scoorde de eerste strafworp en met goals van Barbara (2) en Frank kwam TOP terug naar 15-12. Er hing meer in de lucht, maar een goede wissel aan Dalto-zijde leverde gelijk een benutte strafworp op. Met nog 5 minuten op de klok was de stand 16-13. Bij TOP zakte het spel helaas weer weg en Dalto bleef knap overeind. Een mooie Dalto-goal van afstand betekende definitief de overwinning. Dalto won verdiend met 19-15. Voor TOP een hele zure en dure nederlaag, want in de wedstrijden die nog gaan komen zal vooral het rendement flink omhoog moeten wil de ploeg een kans maken. 

 

Doelpunten TOP: Jimmy  (5), Frank  (3), Barbara (3), Thomas  (2), Milou en Nick. 

 

 

 

Share