Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA start met nipt verlies

TOP/LITTA is de spannende tweede fase van de Korfbal League gestart met een nipt verlies tegen Blauw-Wit. In een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd met weinig doelpunten, veel slordigheden en vooral veel spanning wist Blauw-Wit in het laatste deel van de wedstrijd naar vier doelpunten verschil uit te lopen. TOP zette nog een hele knappe eindsprint in, maar de tijd was te kort. Met een 17-18 eindstand verloor TOP deze eerste wedstrijd in de degradatiepoule.

Roerige weken

De afgelopen twee weken na het verlies tegen DOS’46 waren roerige weken. Na het verlies en daarmee in de zware degradatiepoule terecht komen, werd er afscheid genomen van de trainers Marco Swikker en Timon Zuurmond. In hun plaats werd oud-trainer Leon Braunstahl bereid gevonden het seizoen af te maken. Daarna was het vooral zaak om de ploeg goed voor te bereiden op de komende belangrijke wedstrijden. Alleen de nummers 1 en 2 zijn zeker van handhaving en TOP begon deze fase als derde op de ranglijst. Blauw-Wit heeft de beste uitgangspositie en gaat als koploper de eindfase in.

 

In de opstelling vonden vooralsnog weinig veranderingen plaats, alleen de zusjes Schuiling wisselden van vak. In een goed gevulde sporthal, waar nu ook weer uitpubliek welkom was werden beide ploegen luidkeels ondersteund. Blauw-Wit startte de wedstrijd uitstekend, want uit de eerste twee aanvallen werd twee keer gescoord. TOP oogde nog onrustig en had moeite in de wedstrijd te komen. Barbara brak de ban en Milou volgde dit voorbeeld. De goals werden te snel doorgelaten en de volgende aanval was alweer de 2-3. Goals van Jimmy  (2) en Frank betekenden wel de eerste voorsprong voor TOP. De ploeg speelde in die fase beter dan Blauw-Wit dat moeite had het spel te maken. Julia kreeg een mooie assist van Maayke en de voorsprong was 6-4. Blauw-Wit staat bekend als een ploeg die altijd doorgaat en dat was ook nu het geval. De TOP-heren werden het bos in gestuurd en de kans benut. Milou zette TOP weer op een 2 punten voorsprong. Hierna volgde een run van 4 goals van Blauw-Wit, dat het initiatief weer overnam en uitliep naar 7-9. TOP speelde slordig en de passing was onzorgvuldig. Daarnaast was er ook de pech dat een aantal schoten weer uit de korf kwam. Met goals van Maayke en Julia kwam TOP weer langszij. In de laatste 40 seconden van de eerste helft gaf TOP het toch weer weg en dit kostte twee onnodige goals. Ruststand 9-11.

 

Laag rendement

TOP kwam als beste de kleedkamers uit en snelle goals van Maayke , Jimmy (mooie combinatie met Nick) en Barbara  (strafworp) zetten TOP weer op voorsprong. Dit was het moment voor TOP om door te zetten, maar ook tijd voor Blauw-Wit om een time-out te nemen die effect had, want de stand werd weer gelijk getrokken. Nick was inmiddels van vak gewisseld en scoorde. Dit was de laatste voorsprong in de wedstrijd. TOP had aanvallend bij de heren een veel te laag rendement, er lukte te weinig en de ploeg zakte weg. Blauw-Wit profiteerde optimaal en scoorde vanaf de 14-14 vier keer en deze voorsprong leek niet meer in te halen. Toch richtte TOP zich nog knap een keer op en Julia en Jimmy verkleinden de voorsprong. Thimo, die al even klaar stond, werd in de laatste minuut nog ingebracht en hoe. Hij scoorde gelijk en de achterstand was nog maar 1 doelpunt met nog 20 seconden te spelen. TOP onderschepte de bal en er zou nog 1 aanval kunnen volgen. Helaas werd de bal in de handen van Blauw-Wit gespeeld en zo bleef de eindstand 17-18.

Een onnodig verlies gezien het wedstrijdbeeld waarin de ploegen goed aan elkaar waren gewaagd. TOP speelt volgende week een heel belangrijk duel tegen het nog puntloze Dalto. Daar zal gewonnen moeten worden om uitzicht op een goed resultaat te houden.

 

Doelpunten: Jimmy (4), Julia (3), Barbara (3), Milou (2), Maayke (2), Nick, Frank en Thimo.

 

Livestream op Eyecons

De wedstrijd

Samenvatting 

Interview coach Blauw-Wit Erk van Brenk

Interview coach Leon Braunstahl

Interview Player of the match Joni van der Kuil 

 

 

 

Share