Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA start Korfbal League met verlies tegen DVO/Accountor: 31-22

TOP/LITTA is de Korfbal League begonnen met een nederlaag. De ploeg van coaches Marco Swikker en Timon Zuurmond had een lastige avond tegen een zuiver schietend DVO/Accountor. Na een goede beginfase nam DVO het initiatief over en na een 15-10 ruststand kwam de overwinning niet in gevaar. Bij 25-20 leek TOP weer even aan te haken, maar DVO maakte daaraan snel een einde en was in korte tijd heel trefzeker. Eindstand 31-22.

 

Nieuw Team

Voor TOP wordt het een heel ander seizoen dan in de voorafgaande edities van de Korfbal League. Na het vertrek van een aantal bepalende spelers moet TOP gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Van de basis van vorig seizoen zijn nog slechts drie spelers over (Nick Pikaar, Frank Mostard en Barbara Brouwer). Voor de nieuwe coaches Swikker en Zuurmond de taak om de nieuwe spelers in te passen en er weer een team van te maken. Deze nieuwe fase die de toepasselijke naam “the new wave” heeft gekregen kost tijd en energie van zowel spelers als coaches. In de eerste helft van de veldcompetitie en In de voorbereiding op het zaalseizoen was het vooral kijken, aan elkaar wennen en puzzelen welke vakcombinaties het beste passen. 

 

Andere opzet Korfbal League

Na de vorige, aan corona aangepaste, editie waarin werd besloten geen ploegen te laten degraderen zullen er dit seizoen drie ploegen degraderen om volgend seizoen weer met 1 poule en 10 ploegen te kunnen starten. Daarom wordt er dit seizoen nog één keer in  twee poules gespeeld. TOP is ingedeeld bij landskampioen PKC, DOS’46, Oost Arnhem, Groen Geel en DVO. De eerste nummers 3 gaan door in de kampioenspoule en de onderste drie in de degradatiepoule. 

 

 

Eerste wedstrijd

TOP startte de eerste wedstrijd tegen DVO zonder de ervaren Nick Pikaar. Thomas Tiggelman begon op zijn plek in de eerste aanval, samen met Jimmy Swikker, Milou Schuiling en Demi Postma. Het verdedigingsvak bestond uit Stan Postma, Frank Mostard, Maayke Brouwer en Barbara Brouwer. TOP moest door het missen van Pikaar schakelen, maar deed het in de eerste 10 minuten van de wedstrijd uitstekend. Swikker opende de score met een prachtige one-hander van ver. Twee “gratis” goals (2 strafworpen) werden al snel door DVO benut. TOP kwam in de beginfase nog op 3-4 door een slimme doorloopbal van Maayke Brouwer, maar vanaf 6-6 (Frank Mostard) scoorde DVO in hele korte tijd 3 x op rij. Deze achterstand kon TOP niet meer inhalen en bij rust was de voorsprong 15-10 voor DVO.

 

De tweede helft liep DVO uit naar 17-10 voordat TOP weer scoorde. Ondanks de grote achterstand bleef TOP inzet en strijd tonen en voorkwam daarmee dat DVO heel veel verder kon uitlopen. DVO was wel heel effectief en trefzeker, waar TOP te veel kansen onbenut liet. Daarbij was de rebound bij DVO veel beter verzorgd waardoor er vaker herhaald kon worden. Een domper voor TOP was het geblesseerd uitvallen van Stan Postma na een ongelukkige actie van zijn tegenstander. Zijn vervanger Thijs van der Zaag deed het overigens uitstekend en scoorde gelijk uit zijn eerste actie. TOP bleef gaan voor een beter resultaat en een iets mindere en nonchalante fase bij DVO werd aangegrepen om dichterbij te kruipen waarbij de 25-20 van Swikker weer een hele mooie was. TOP leek hierdoor even aan te haken, maar wederom drie snelle goals waren teveel van het goede. TOP ging strijdend ten onder tegen een beter DVO en de eindstand van 31-22 was een terechte. 

 

Coach Marco Swikker: “We houden de focus op de dingen die wel goed gingen. Het is geen schande om van DVO te verliezen, een ploeg die dicht tegen de top van Nederland aan zit. Wij zijn aan het bouwen en doen dat stap voor stap. De wedstrijd volgende week tegen Groen Geel wordt een belangrijke”. 

 

Doelpunten: Jimmy Swikker (6), Frank Mostard (3), Maayke Brouwer (3), Milou Schuiling (2), Thomas Tiggelman (2), Thijs van der Zaag (2), Barbara Brouwer (2), Stan en Demi Postma.

 

 

 
Share