Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA start competitie met eenvoudige zege

In een zeer bijzondere (corona) editie van de Korfbal League 2020-2021 werd TOP/LITTA in de eerste wedstrijd zonder publiek geen strobreed in de weg gelegd naar een eenvoudige en ruime overwinning. TOP was in alle opzichten promovendus KCC/CK Kozijnen de baas en via een 16 - 7 ruststand werd een ruime overwinning van 28 - 15 behaald.  De selectie kon fit aan de start verschijnen, alleen de ernstige blessure van Sanne in een oefenwedstrijd was een enorme domper. Zij zal dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.  Julia startte hierdoor in de basis, verder waren er in het team geen wijzigingen.

De wedstrijd tegen KCC was een fijne om mee te beginnen TOP speelde een leuke wedstrijd en had vanaf bal 1 het initiatief. Barbara opende het seizoen met een knappe doorloopbal, gevolgd door een vrije bal van Celeste en een doorbraak van Julia. KCC wist van de 3 - 0 nog wel tot 3 - 2 aan te sluiten, TOP was echter op alle fronten beter en liet KCC geen moment meer in de wedstrijd komen. Mick en Tim heerste onder de korf en Frank was lekker op dreef. Paul hield zijn tegenstander goed weg bij de korf en was zelf ook trefzeker. Mooie en lange aanvallen leverden veel goals op en de schotverhouding bij rust, 64 voor TOP en 39 voor KCC zei genoeg. KCC speelde met iets te veel ontzag voor TOP en ging de duels te weinig aan. We gingen rusten met een voorsprong van 15 - 6.    Na rust was het Frank (Speler van de wedstrijd) die binnen een minuut alweer had gescoord. Een ongelukkige botsing van Tim met zijn tegenstander leverde hem een groene kaart op waarna Nick in het veld kwam.  Na 7 minuten werd pas weer de eerste goal van KCC genoteerd. Ook invallers Roos en Milou deden het prima. Roos wist in korte tijd 3x te scoren en Milou bepaalde de eindstand: 28 - 15.

Een lekker begin van deze bijzondere competitie die dankzij de livestreams gevolgd kan worden door de vele korfbalfans.

Bas Harland: “Deze wedstrijd was een dikke prima, we hebben goed verdedigd waardoor er aanvallend veel vertrouwen was. We zijn altijd in controle gebleven”.

Doelpunten: Mick Snel (5), Frank Mostard (4), Barbara Brouwer (3), Jet Hendriks (3), Roos Verheugt (3), Celeste Split (2), Julia Schuiling (2), Paul Anholts (2), Nick Pikaar en Milou Schuiling. 

 


Livestreams op Eyecons.com

 

 


 

Stand en andere uitslagen in de poule (korfballeague.nl) 

 


 

Share