Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA sluit zware week af met overwinning

De eerste returnwedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen leverde zoals verwacht de twee punten, maar gemakkelijk ging dat niet. In een hele moeizame wedstrijd, vooral qua scores, wist TOP op wilskracht puntverlies te voorkomen: 16 - 17.

 
In deze wedstrijd tegen KCC kon er geen beroep worden gedaan op Paul en Nick. Tim was gelukkig wel later in de wedstrijd alsnog inzetbaar. Thomas en Wouter startten in de basis. De thuiswedstrijd was vrij gemakkelijk geweest met een ruime overwinning voor TOP. KCC rook echter al snel kansen tegen een TOP dat vermoeid oogde en duidelijk moest wennen aan de nieuwe vakken. Celeste was één van de weinigen die er geen moeite mee had. Zij scoorde na het beginsignaal uit twee pogingen even zoveel keer en werd uiteindelijk topscorer met 6 goals. Het scoren ging heel moeizaam want de 0 - 2 voorsprong stond maar liefst 8 minuten op het scorebord. De 0 - 3 was van Thomas en pas na 12 minuten scoorde KCC voor de eerste keer. Het tweede aanvalsvak had veel moeite om tot scoren te komen, vooral ook door goede verdedigende druk van KCC. Dit vak scoorde maar vier goals. Verdedigend had TOP het wel prima op orde. Met een run van 2 - 5 naar 7 - 5 deed KCC het meer dan uitstekend. Bij 9 - 7 net voor rust miste TOP een strafworp en hiermee de aansluiting.
 
Na rust kwam Tim in het veld en daarmee kwam er meer afvang en energie in veld. Het was Barbara die de 9 - 8 binnenschoot en Celeste zette TOP met een benutte strafworp weer naast KCC. TOP kwam iets beter in de wedstrijd, maar KCC gaf niet op en bleef aan het elastiek. Bij 12 - 15 leek de wedstrijd definitief in het voordeel van TOP te zijn beslist, want KCC miste een strafworp waar Mick deze wel benutte. De 13 - 16 van Celeste gaf weer lucht, maar met 15 - 16 waren er toch nog 5 minuten te spelen. TOP maakte een aantal keer de verkeerde keuzes en gaf KCC de kansen. Gelukkig werd Jet net op tijd uitgespeeld en zij benutte de strafworp: 15 - 17. De laatste minuut was nog bloedstollend met een stand van 16 - 17. Een bewuste overtreding van KCC betekende een groene kaart en een strafworp voor TOP. Deze werd gemist en met nog 12 seconden op de klok kreeg KCC nog de gelegenheid de gelijkmaker te scoren. Deze bleef echter uit, zodat TOP met de schrik vrij kwam.
Ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden en hierdoor blijft TOP gewoon op de tweede plek staan met 3 punten voorsprong op de nummer 3. 

 

Doelpunten: Celeste (6), Mick (3), Wouter (2), Frank (2), Barbara (2), Thomas en Jet

 

 

 

 


Livestreams op Eyecons.com

 

 


 

Stand en andere uitslagen in de poule (korfballeague.nl) 

 


 

 

 

 

Share