Club nieuws

TOP/LITTA sluit seizoen af met winst: 21-20 (9-10)

Zowel TOP/LITTA als TOP (Arnemuiden) waren al veilig en de wedstrijd stond daarom vooral in het teken van afscheid nemen van spelers die stoppen bij TOP. Afscheid nemen en de competitie afsluiten met winst is altijd leuker en daarom maakten beide ploegen er nog een echte wedstrijd van. Na een ruststand waarin TOP (A) nog een nipte voorsprong had, was het TOP dat in de tweede helft in een sterke fase een achterstand van 11-14 wist om te buigen naar een 16-14 voorsprong. TOP (A) bleef vervolgens in het spoor en kwam bij 18-18 weer langszij. Beide ploegen bleven scoren, maar TOP trok toch aan het langste eind en won met 21-20. 

De wedstrijd van TOP 2 was nog wel van belang geweest. TOP 2 won deze met 24-22 en handhaafde zich daarmee in de reserve-ereklasse. Het eerste was al veilig en speelde nog voor de eer en een soort van revanche voor de slechte uitwedstrijd die onder barre weersomstandigheden nipt werd verloren.

TOP begon slordig aan de wedstrijd en had de eerste vier aanvallen nog geen schot kunnen lossen zonder de bal gelijk kwijt te zijn. Barbara schoot met haar eerste schot na 3 minuten de 1-0 binnen. TOP (A) kwam snel gelijk en met 2 goals van Thijs kwam TOP weer op voorsprong. Tot 4-4 was het steeds TOP dat als eerste scoorde, daarna had TOP (A) voor het eerst een voorsprong die weer teniet werd gedaan door een mooie goal van Thomas met 1 hand. Bij 6-6 kantelde de wedstrijd. TOP speelde slordig en verspeelde regelmatig de bal voordat de aanval kon worden opgezet. TOP (A) profiteerde hier van en TOP moest in de achtervolging. Net voor rust gingen de supporters luidkeels achter de ploeg staan en dat leverde gelijk een goal van Thijs op. De ploegen gingen hierdoor rusten met 9-10.

 

Na rust begon TOP met het missen van een strafworp en TOP (A) scoorde gelijk de 9-11. Daarna kwam Frank in het veld en de eerstvolgende aanval leverde gelijk een goal op van Barbara. TOP (A) bleef echter iets gemakkelijker scoren dan TOP en nadat er weer een strafworp was gemist liep TOP (A) uit naar 11-14. TOP kwam echter sterk terug, want 6 minuten later stond er met laatste schot van Barbara in het shirt van TOP een voorsprong van 16-14 op het scorebord. De wind die best stevig over het veld stond had weinig invloed op de score. TOP (A) haakte weer aan, maar TOP bleef nu aan de goede kant van de score. Nick kon de bal niet goed kwijt en besloot toen maar raak te schieten. De 18-15 werd met bijzonder veel vertrouwen en zonder rebound door Stan binnen geschoten. De wedstrijd leek nu definitief de kant van TOP op te vallen en het wisselen begon. Maayke kreeg haar publiekswissel en Julia Schuiling kwam in het veld. TOP liet de teugels vervolgens iets te veel vieren en TOP (A) profiteerde optimaal. Drie goals in 4 minuten en de stand was weer gelijk. De 19-18 van Frank, ook zijn laatste schot in het TOP-shirt, werd luid bejubbeld en hij kreeg gelijk daarna, samen met Barbara, de publiekswissel. De resterende 3 minuten waren nog spannend, maar de 20-19  van Thomas en 21-19 van Julia waren uiteindelijk voldoende voor de winst. Eindstand 21-20. 

 

Na de wedstrijd werd er met mooie woorden, spandoeken, bloemen en cadeaus afscheid genomen van Frank (gaat naar Blauw-Wit (A) ), Barbara en Maayke (beiden naar DVO). 

 

Doelpunten: Nick Pikaar (4), Barbara Brouwer (4), Frank Mostard (3), Thomas Tiggelman (3), Thijs van der Zaag (3), Stan Postma, Demi Postma, Milou en Julia Schuiling.

Share