Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA sluit seizoen af met winst

Een moeilijk seizoen werd afgesloten in De Korf met een overwinning op Dalto/Klaverblad verzekeringen. Een overwinning die geen invloed meer had op de ranglijst, maar die wel belangrijk was voor de club en het team. In een mooie ambiance met veel supporters en publiek liet TOP zien wel degelijk te kunnen strijden en voor elkaar te willen spelen. Na een gelijk opgaande eerste helft maakte TOP in de tweede helft het verschil en won verdiend. Een overwinning die wel belangrijk was voor het goede gevoel richting de tweede helft van het veld. Want daar moeten nog punten worden gepakt.

De oma van Thomas had er een goed gevoel over: “Ik denk dat ze gaan winnen vandaag”. Een uitspraak die vorig seizoen nog bijna wekelijks overgenomen zou worden maar die dit seizoen helaas niet vaak was uitgekomen. Ook de supporters gingen deze (voorlopig) laatste thuiswedstrijd in de Korfbal League nog eens goed achter de ploeg staan met oa een speciaal spandoek. Melanie Pikaar maakte haar debuut op het hoogste niveau, want zij mocht met papa Nick oplopen. Zo mooi om te zien hoe ze daar van genoot. Dat smaakt ongetwijfeld naar meer. Kortom, aan de sfeer in de zaal lag het niet en het team wilde ook nog één keer alles geven.

 

De wedstrijd schoot uit de startblokken want twee aanvallen leverden voor beide ploegen een doelpunt op. Julia opende voor TOP de score. Het tweede aanvalsvak (Milou, Nick, Thomas en Maayke) kende een lastige beginfase en moest heel erg zoeken naar de combinaties. Dalto kreeg daardoor de gelegenheid om uit te lopen naar 1-3, een stand die overigens pas na 8 minuten spelen op het scorebord stond. Frank zat vanaf minuut 1 heerlijk in de wedstrijd. Hij had weinig pogingen nodig om de 2-3 binnen te schieten, was verdedigend sterk en plukte er veel ballen tussenuit. TOP nam daarna een time-out die goed uitpakte, want Julia scoorde gelijk daarna de 3-3. Verdedigend gaf TOP de doelpunten wat te makkelijk weg en zo moest de ploeg steeds in de achtervolging. Vanaf de 6-6 (strafworp voor Maayke) werd het stuivertje wisselen en gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Na de 9-9 van Frank kon TOP voor het eerst een gaatje slaan. Thomas scoorde na een prachtige aanval met veel inzet. Vervolgens schoot Nick in de buzzer de 11-9 binnen. Er was nog even discussie, maar de bal was toch echt voor de buzzer geschoten. Net voor rust werd het nog 11-10. 

 

Verschil

Na rust kwam een op maat verstuurde pass van Julia bij Frank aan en de voorsprong was weer twee doelpunten. Dalto bleef strijden en met mooie damesgoals kwam Dalto weer langszij. Toch voelde iedereen dat TOP langzaam de bovenliggende partij werd. Stan was inmiddels gewisseld (blessure) en Thijs was in het veld gekomen. Thomas was naar het andere vak verhuisd. De omzettingen pakten goed uit. Vanaf 14-14 trok TOP de wedstrijd naar zich toe. Frank gaf het startsein met alweer zijn 5e goal, Thomas rondde een mooie combinatie met Frank af en Thijs scoorde de 17-14. TOP groeide in de wedstrijd, leverde veel strijd en twee lekkere Bar-goals, gevolgd door een schot van Milou zetten de stand op 20-15. Bij Dalto was de energie weg uit de ploeg en er lukte weinig meer. Een aantal wissels kon het tij ook niet meer keren. TOP speelde een gewonnen wedstrijd en het was genieten voor het publiek. Een heerlijk blok van Nick en goals die gemakkelijk vielen. Frank kreeg een publiekswissel voor zijn uitstekende wedstrijd. Hij was ongetwijfeld the man of the match, maar die titel was dit keer toch voor Koning Wouter die zijn gedroomde afscheid kreeg, met een invalbeurt, een goal en een staande ovatie van het publiek, hoe mooi kun je het hebben. De eindstand was uiteindelijk 24-20. 

 

Een mooie afsluiting en wie weet volgt er nog een toetje, want de A-1 maakt nog kans op de finale in AHOY. Daarvoor kunnen ze nog alle steun gebruiken, dus volgende week geen vrije zaterdag maar allemaal naar De Korf.

 

Doelpunten: Frank (6), Julia (4), Milou (3), Barbara (3), Thomas (2), Nick (2), Maayke (2), Thijs en Wout

 

 

 

Share