Club nieuws

TOP/LITTA sluit eerste helft veld af met nederlaag: 13-12 (6-3)

De uitwedstrijden tegen naamgenoot TOP uit Arnemuiden staan helaas meestal niet garant voor mooie wedstrijden. De reisafstand en de speelwijze van de tegenstander liggen TOP niet en daarom zijn het vaak moeizame wedstrijden. Zo ook deze wedstrijd, de laatste alweer van de eerste helft van het eerste veldseizoen.

 

In een hele matige doelpuntarme wedstrijd van beide ploegen was het in de begin- en eindfase TOP Arnemuiden dat het slimste speelde en daardoor bleven de punten in Arnemuiden. TOP had een veel te laag rendement en speelde bij vlagen te slordig om aanspraak te maken op een overwinning. Alhoewel er vlak voor tijd voor het eerst een gelijke stand op het scorebord stond kon TOP niet doordrukken. Eindstand 13-12. TOP sluit hiermee de eerste helft af met vier punten en een vierde plek in de poule. Na een weekje rust starten de voorbereidingen voor de Korfbal League die in het weekend van 20 november zal starten.

 

Het weer, de temperatuur en vooral ook de wind speelden ook een rol in het duel tussen TOP/LITTA en TOP Arnemuiden. Het afrondingspercentage van beide ploegen was mede daardoor zwaar ondermaats, maar het was wel TOP Arnemuiden dat in de eerste tien minuten op een voorsprong van 3-0 kwam. TOP Arnemuiden kon de bal lang in de aanval houden, speelde geduldig en dit lukte TOP maar moeizaam. Vaak was de aanval de bal na 1 schot alweer kwijt. Pas na 8 minuten scoorde Jimmy Swikker de eerste goal voor TOP. Na 18 minuten spelen stond er nog maar een magere 4-2 op het scorebord. TOP kwam langzaam iets beter in de wedstrijd, maar kon dit niet in de score uitdrukken. TOP speelde soms slordig, maakte onnodige fouten en leed teveel balverlies. Net voor rust benutte Maayke Brouwer een strafworp waarmee de ruststand op 6-3 werd bepaald.

 

Na rust paste TOP de spelwijze wat aan en dit had resultaat, want met twee snelle goals was TOP weer helemaal terug in de wedstrijd. Te gemakkelijk verdedigen gaf TOP Arnemuiden echter weer de kans om naar 8-5 uit te lopen. Vervolgens bleven de scores over en weer gaan, maar vanaf 11-8 kreeg TOP meer grip op de wedstrijd. Frank Mostard was inmiddels in het veld gekomen en bracht nieuwe energie in het vak. Met Nick Pikaar, hij verving de geblesseerd geraakte Stan Postma, in het andere vak gingen de aanvallen beter draaien. TOP geloofde er weer in en met nog 4,5 minuut te spelen kwam TOP voor het eerst langszij door een goal van Thomas Tiggelman. Een fel betwiste vrije bal voor TOP Arnemuiden betekende weer en te snel een achterstand. Toen TOP vervolgens zelf de strafworp op de gelijkmaker miste profiteerde TOP Arnemuiden optimaal. De eindstand van 13-12 werd bepaald door wederom Tiggelman.

 

Coach Marco Swikker: “In de eerste helft hadden we genoeg kansen maar waren we niet scherp. In de tweede helft hebben we het spel wat aangepast en dat bracht meer energie in de ploeg. De wissels pakten op zich goed uit maar we kregen de goals te gemakkelijk tegen. Als team waren we een tandje minder dan vorige week.”

 

Scores: Jimmy Swikker (3), Nick Pikaar (3), Thomas Tiggelman (2), Stan Postma, Milou Schuiling, Barbara Brouwer en Maayke Brouwer

 

Share