Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA pakt punt op inzet

Het werd een mooie doordeweekse avond in Sassenheim. Voor het laatst zonder publiek, want op bijna hetzelfde moment werd bekend gemaakt dat er weer publiek is toegestaan bij de wedstrijden. Een mooi bericht en wat daarop volgde was nog mooier. Want wat een wedstrijd zette TOP op de mat. Voor iedere kijker werd het een prachtige wedstrijd om naar te kijken. Want ook DVO, de ongeslagen koploper met het hoogste schotpercentage maakte er een echte wedstrijd van. Na een 16-16 ruststand werden aan het eind ook de punten gedeeld. Een hele doelpuntrijke eindstand van maar liefst 29-29, een reclame voor het korfbal.

 

Bij TOP startte Julia eindelijk weer in de basis na langdurig blessureleed en verder startte ook Thomas in de basis. Na de prima, net verloren, wedstrijd met een goed tactisch plan tegen PKC afgelopen zaterdag was de ploeg gebrand op een goed vervolg. Met een duidelijk strijdplan begon TOP aan de wedstrijd en als snel opende Barbara de score. De 1-1 was er al snel, maar TOP startte sterk en was de eerste 5 minuten de bovenliggende ploeg met goals van Jimmy (2x), Nick (2x) Frank en Barbara. DVO kon door middel van 3 strafworpen bij blijven. De 5-4 was de eerste “normale goal”. Na 6 minuten stond er 5-5 op het scorebord en bij 6-7 had DVO de eerste voorsprong te pakken en dit was mede te danken aan het zuiver schieten van vooral Gert Jan Meerkerk die weinig pogingen nodig had. Na de 7-7 liep DVO uit naar 7-11, het moment voor een time-out van TOP. Opvallend op dat moment was het hoge afrondingspercentage van beide ploegen: 32% voor TOP en 44% voor DVO. Na de time-out pakte TOP de draad weer op en met scores van Jimmy en Maayke kroop TOP weer dichterbij. De goals daarna van DVO konden iets te gemakkelijk worden gemaakt, maar verder dan 4 doelpunten liet TOP het niet komen. Nick, die met samen met het vak aanvallend heel scherp was en Jimmy scoorden de 13-14 en 14-14 en TOP was weer helemaal terug. Na de 15-15 van Frank was er zelfs weer een voorsprong door Jimmy met alweer zijn 6e goal. Met nog 2 seconden voor rust schoot Menno van der Neut de bal er vanaf de middenlijn in, een hele knappe goal waardoor de ploegen met 16-16 de kleedkamers opzochten. Een enerverende eerste helft met veel goals en vooral ook veel inzet.

 

Na rust opende DVO de score, de 6e goal van Meerkerk, hij was moeilijk te stoppen, maar nadat Nick de verdediging had overgenomen van Jimmy moest hij aanzienlijk meer moeite doen om vrij te komen. Thomas schoot de 17-17 binnen en vanaf de kant klonk er steeds “energie, energie”. En die werd geleverd. TOP had lange aanvallen, maar het was toch DVO dat weer op voorsprong kwam: 17-19. Julia en Frank maakten weer gelijk. De 20-19 van Nick was een prachtige intikker, een nominatie voor goal van de week waardig. TOP bleef goed korfballen, maar een omzetting bij DVO pakte goed uit. Invaller Jeffrey van Huenen kwam in het veld en deed wat hij moest doen, namelijk 2x scoren. Door zijn inbreng ontstond er ook meer gevaar bij de dames die de ontstane ruimte goed benutten. Stan werd verdedigend ingebracht en deed dit uitstekend en ook de overige wissels bij TOP pakten goed uit. Met nog 5 minuten op de klok stond er een 24-28 op het scorebord en de energie leek wat weg te vloeien. Leek, want onder aanvoering van invaller Stan (mooie intikker met 1 hand) werd voor de derde keer de inhaalrace ingezet. DVO maakte verdedigend wat verkeerde keuzes en TOP profiteerde optimaal. Frank en Julia brachten TOP terug tot 27-29. De laatste 2 minuten waren zenuwslopend. DVO kwam nog op 27-29, maar de zusjes Brouwer die in de laatste minuut bij elkaar in het vak stonden waren trefzeker. Eerst Maayke en vervolgens Barbara zetten de 29-29 op het scorebord en er waren nog 27 seconden te spelen. DVO kon niet profiteren van de laatste aanval en zo kwam er een einde aan een enerverende wedstrijd en was er veel blijdschap bij TOP.  De geleverde strijd en vooral ook de energie die met de ploeg werd geleverd, was beloond met een punt. Een wedstrijd waarin de stijgende lijn werd voortgezet en die vertrouwen geeft voor de komende twee belangrijke wedstrijden, te beginnen tegen Oost Arnhem aanstaande zaterdag. Hopelijk kunnen de supporters daar weer bij zijn, want die kan de ploeg heel goed gebruiken in de nog zo belangrijke wedstrijden.

 

Doelpunten: Jimmy (6), Nick (6), Frank (5), Barbara (4), Julia (3), Maayke (2), Thomas (2), Stan

Share