Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Verliezen doet pijn

Verliezen doet altijd pijn en de wijze waarop versterkt dit soms ook nog eens. De kater de volgende dag voelt altijd erger als je er zó dichtbij bent geweest maar het net niet hebt gehaald. Dit overkwam onze toppers dit afgelopen seizoen meerdere wedstrijden, net-niet. Dos’46 thuis en zo ook de absolute degradatie kraker tegen KCC in Capelle. 18-17 betekende de definitieve degradatie-klap ondanks de fantastische support van onze meegereisde supporters en het keihard knokken van onze staf, spelers en speelsters.

 

Beleid

Onze TC-Topsport heeft tijdens deze toch al lastige corona jaren gekozen om het technisch beleid te volgen om de selectie te verjongen en onze eigen jeugd meer kans te geven om op het hoogste niveau te acteren. De ambitie was uiteraard handhaving. De wijze waarop - met de beste intenties vanuit vele trouwe wit-rood-witte harten - is getracht dit te bewerkstelligen, heeft ons niet gebracht waar we op gehoopt hadden. Er is veel gebeurd de afgelopen twee jaar. Trainerswisselingen; zelfs tijdens het seizoen. Vertrekkende dragende spelers en speelsters die om hun moverende redenen kozen voor een andere uitdaging. Dat vond iedereen natuurlijk jammer, wel respecteerden we de keuzes van elkaar. Nu dat degradatie een feit is, kijken we naar de weg terug naar de Korfbal League.

 

Dankbaar

Het bestuur is álle betrokkenen bij de TC-Topsport en selectie enorm dankbaar voor alle inzet in de afgelopen periode. Niemand wil degraderen. Wij als bestuur niet, de TC-Topsport niet en al helemaal de staf en selectie niet. Veel vrijwilligers hebben zich week in week uit ingezet, ook in de moeilijke tijd die achter ons ligt. Kampioen werden we samen, degraderen doen we ook samen.

 

Hoe nu verder

Door de zure appel heen bijten en snel de draad weer oppakken. Gezien de resultaten zijn er genoeg redenen om samen naar de toekomst te kijken. TOP/LITTA A1 liet gisterenmiddag op een positieve manier zien hoe we passie en plezier omzetten in prestatie. Volgend seizoen willen we in de Tussenklasse doorgroeien van "net-niet" naar "net-wel". En op korte termijn weer terug in de Korfbal League, want dat hoogste podium heeft ons zeer veel mooie momenten gegeven en smaakt naar meer. Vijf kampioenschappen in de zaal, vijf Europacup overwinningen en twee gewonnen veldfinales. We hebben veel mooie dingen om op terug te kijken. Op dit moment zijn we met een werkgroep gestart om samen te leren van de afgelopen periode en vooral vooruit te kijken, met de hele vereniging. We hebben al onze vrijwilligers met hun fantastische inzet, kennis en kunde nu nóg meer nodig dan de afgelopen tijd.

 

Het bestuur

 

 

Geloof in de toekomst, TOP/LITTA A1 plaatst zich voor de NK playoffs

Share