Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA loopt tegen DOS'46 eerste verlies op

In de derde speelronde is ons vlaggenschip tegen de eerste nederlaag aangelopen. In een weinig aantrekkelijke wedstrijd met ook weinig scores trok DOS’46 geheel terecht aan het langste eind. TOP speelde ongeïnspireerd en gaf een gretig en strijdvaardig DOS de kans in de wedstrijd te komen. In de eerste helft werd een achterstand van 3 - 7 nog gerepareerd, maar met slechts 5 doelpunten in de tweede helft maakte we geen aanspraak meer op de overwinning.

Vooraf verwachtte Bas Harland een lastige wedstrijd met mooie duels. Bij TOP startte Frank op de bank en Roos in de basis voor de geblesseerde Julia. DOS opende de score, waardoor TOP gelijk in de achtervolging moest. Er werd onzorgvuldig gespeeld en zeker niet zuiver geschoten. Een achterstand van 3 - 7 kon nog worden gerepareerd en het was daarbij vooral Mick die TOP in de wedstrijd hield. Met twee goals zorgde hij er voor dat TOP toch met een voorsprong de rust in ging: 11 - 9.

Na rust werd verwacht dat TOP erop en erover zou gaan, gezien de laatste fase voor rust. Niets was minder waar. DOS gooide er nog een schepje bovenop en wist met een goede organisatie en geduld de stand weer gelijk te trekken. Jet (op twee benen) en Mick zorgden na bijna 8 minuten spelen weer voor een kleine voorsprong. Invaller Frank deed waarvoor hij in het veld was gebracht, scoren,  de voorsprong werd voor het eerst drie doelpunten: 15-12. TOP had nog alle kans om de wedstrijd naar de hand te zetten, maar dit lukte niet. DOS putte hier zeker moed uit en kroop langzaam dichterbij. Invaller en debutant Mart Vrielink maakte de belangrijke aansluitingsgoal. TOP zakte onder de ondergrens, speelde slordig en was onzuiver in de passing. Verdedigend was het nog wel op orde, maar de vele kansen die werden gecreëerd, werden niet benut. Irritatie sloop in de ploeg en dat kwam het spel niet ten goede. DOS speelde ook niet groots, maar straalde wel uit te willen winnen en bleef de duels vol aan gaan.

Lang hing de gelijkmaker in de lucht en toen deze bij 15-15 viel knakte TOP definitief. DOS wist nog twee keer te scoren, TOP was niet meer bij machte om  de wedstrijd te kantelen. In de laatste seconde scoorde Celeste nog 16-17, maar het verlies was al een feit.

DOS’46 had met durf en lef gespeeld en dat bleek deze wedstrijd voldoende voor de winst. 

 

 


Livestreams op Eyecons.com

 

 


 

Stand en andere uitslagen in de poule (korfballeague.nl) 

 


 

 

Share