Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/ LITTA (jeugd) competitie

Op zaterdag 10 april start TOP/LITTA met haar eigen (jeugd)competitie. De komende zaterdagen staan bij TOP/LITTA in het teken van interne competitiewedstrijden. Er wordt gespeeld in poules van 3 of 4 teams. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 10, 17 en 24 april met afsluitend finalewedstrijden op Koningsdag 27 april.  Lees meer voor de reglementen van de wedstrijden. Voor alle wedstrijden wordt geprobeerd een scheidsrechter te regelen.

 

Koningsdag = Finaledag

 

De competitie wordt afgesloten met finalewedstrijden op Koningsdag: alle teams spelen dan een wedstrijd spelen voor de definitieve plek in de poule.

 

Spelregels

 

Wedstrijden worden gespeeld volgens de normaal geldende korfbalregels. Omdat er in verschillende leeftijden en klassen tegen elkaar gespeeld wordt, zijn er een paar verduidelijkingen en uitzonderingen nodig.

 

 • Alle teams scoren op korven van de eigen hoogte. In wedstrijden met C- en D-jeugd zijn er dus twee verschillende korf hoogtes op het veld. In de rust moeten ook de palen dus gewisseld worden. Er wordt gespeeld met een K5;
 • In poule 1 en 2 wordt er 2 x 25 minuten gespeeld en na 12,5 minuut van vak en functie gewisseld;
 • In poule 3, 4, 5 en 6 wordt er 2 x 25 minuten gespeeld en per twee goals gewisseld;
 • In alle poules kan door alle teams gebruik gemaakt worden van time-outs. Maximaal twee per team per wedstrijd. De duur van de time-out is maximaal 1,5 minuut;
 • De rust duurt 5 minuten.

 

Extra

 

 • In de poule treffen de teams elkaar 1 keer;
 • Teams kunnen 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd het TOP complex op;
 • Alle thuisteams spelen in TOP shirts, alle uitteams spelen in één andere kleur. Dit wordt onderling binnen het team afgestemd. 

 

Afzeggen voor de wedstrijd doe je bij je eigen trainers / coaches.

 

Een team dat niet compleet is, zoekt  in een lager team naar invallers. Hiervoor kunnen trainers / coaches (ook) contact opnemen met de lettercoördinator of Hoofd Opleidingen. In poule 3 en 5 komen de invallers van het team dat dan traint.

 

Te allen tijde geldt dat iedereen zich aan de Corona richtlijnen van TOP/LITTA houdt. Dat betekent dus onder andere:

 

 • geen publiek bij de wedstrijden;
 • het complex snel verlaten als de wedstrijd is afgelopen;
 • vanaf 12 jaar 1,5 m afstand houden voor én na de wedstrijd.

 

Finaledag!

 

De eindstand van de interne competitie bepaalt de plek van de teams voor de finaledag. De nummers 1 en 2 in de poule spelen voor plek 1 en 2 en de nummers 3 en 4 spelen voor plek 3 en 4.  In de poules met drie teams wordt nog gekeken naar de invulling voor 27 april.

 

 

Bekijk hier het programma(opent pdf)

 

 

We wensen iedereen ontzettend veel plezier toe! 

 

TC Jeugd

Share