Club nieuws

TOP/LITTA doet goede zaken met ruime overwinning

Na een moeilijk zaalseizoen waarin TOP helaas degradeerde moest de draad weer worden opgepakt op het veld. In de Ereklasse moeten nog punten worden gepakt om weg te blijven van de onderste plekken. Met een ruime overwinning op AW/DTV heeft TOP goede stappen gezet voor handhaving in de Ereklasse. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft ging TOP met een minimaal verschil (9-8) de rust in. Na rust maakte TOP het verschil. AW kwam nog maar 3 keer tot scoren en TOP scoorde er lustig op los met goed en verzorgd spel. Zo werd een ruime zege van 22-11 geboekt en dit betekende ook gelijk een ruime marge van 5 punten op de laatste plek. Hierdoor kan TOP met een redelijk gerust hart afreizen naar de nummer 2 DVO (op dinsdag) en nummer 1 PKC aanstaande zaterdag.

Op een zonovergoten sportpark was het gezellig druk met veel toeschouwers en supporters. TOP 2 had het goede voorbeeld gegeven met een mooie overwinning op Dalto 2. TOP 1 speelt de rest van het seizoen met 5 om 5 en daarom begonnen Demi Postma en Thomas Tiggelman op de reservebank. Het begin van de wedstrijd was qua score veelbelovend, want in twee aanvallen (van iedere ploeg 1) werd maximaal gescoord. Echter, 16 minuten later was het slechts 6-6 en verliep het scoren wat moeizaam. TOP was in de eerste helft de licht bovenliggende ploeg, maar kon een voorsprong van 2 doelpunten een aantal keer niet uitbreiden. Het was zelfs AW dat bij 5-6 (eenmalig) een voorsprong nam. Deze voorsprong werd door een zuiver schietende Frank Mostard weer recht getrokken en Nick Pikaar, die een goed duo vormde met Thijs van der Zaag, zorgde weer voor een voorsprong die door Milou Schuiling en weer Mostard werd uitgebreid naar 9-6. De tegengoals werden in de eerste helft te snel en soms wat gemakkelijk geïncasseerd en AW kwam daardoor terug tot 9-8. Dit was tevens de ruststand.

Na rust liet TOP al snel zien deze wedstrijd te gaan winnen. Met soms hele mooie combinaties en aanvallen werd de voorsprong uitgebreid naar 12-9, waarbij vooral Nick Pikaar zijn kunsten als vanouds liet zien. AW kwam nog terug tot 12-10, maar met een run van 5 goals was de wedstrijd gespeeld, waarbij de 15-10 van Thijs van de Zaag de mooiste van de wedstrijd was na het diverse keren snel overspelen tussen vakgenoot Pikaar scoorde hij met 1 hand. De 17-11 was de laatste goal van AW dat in de tweede helft geen moment meer in de wedstrijd kwam. Het was ook Van der Zaag die met zijn vierde goal de eindstand op 22-11 bepaalde. Een verdiende overwinning waarin vooral in de tweede helft goed werd gespeeld.

 

Scores: Thijs van der Zaag (4), Julia Schuiling (4), Frank Mostard (4), Nick Pikaar (4), Milou Schuiling (2), Stan Postma, Thomas Tiggelman, Barbara Brouwer en Maayke Brouwer

Share