Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA 2 te sterk voor DOS'46 2

Was het vorige week tegen DVO één helft STRIJD en werd daarom alsnog verloren, ditmaal was het de hele wedstrijd STRIJD, mooi om te zien. Alleen bij 1-1 was de stand gelijk, verder was TOP steeds de bovenliggende partij. Met veel scorende dames, steunende heren en goals op het juiste moment kwam de winst geen moment in gevaar. Een terechte en verdiende overwinning van 24-17 (15-9).

 

TOP kwam al snel op 1-0 door Milou. Na de 1-1 nam TOP al snel een voorsprong van 3-1 en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Het was vandaag vooral ook lady’s-time bij TOP, de dames namen maar liefst 11 goals voor hun rekening. DOS’46 benutte knap de vrije ballen maar verder lukte er weinig. Er was weinig rust en organisatie in het spel en er werd gemopperd. Qua kansen en schoten deden de ploegen niet veel voor elkaar onder, maar TOP was veel zuiverder in de afronding. Vooral Maayke had voor 4 doelpunten maar weinig pogingen nodig. Meike maakte twee knappe afstandsschoten en het was mooi om te zien hoe de doelpunten toch gevierd werden in een lege hal zonder publiek. Stan was zo belangrijk in zijn vak met overzicht, afvang en passes. Met een vrije bal van Thimo en een treffer van Wouter ging TOP de rust in met een comfortabele voorsprong van 15-8.

 

Na rust kwam DOS’46 iets beter in het spel en begon wat gemakkelijker te scoren. De 15-9 en 15-10 waren dan ook voor DOS’46. Een heer van DOS’46 kreeg een groene kaart en dat leek een positieve uitwerking op de ploeg te hebben. De wissel die daardoor plaatsvond pakte goed uit. Milou scoorde nog knap met 1 hand en zij scoorde ook de 17-12. Toch was het daarna DOS’46 dat langzaam dichterbij kroop. Tot 18-16 toen er nog 8 minuten op de klok stonden en de Wintertijd aanbrak. Zoals we van Thimo gewend zijn staat hij er als het nodig is. Hij werd in het veld gebracht en had exact 40 seconden nodig om 2 keer te scoren. Hij werd weer gewisseld, maar mocht al snel weer het veld in voor Stan die met een verschoven contactlens de korf niet helemaal scherp in het vizier had. De strafworp die Stan had verdiend, mocht Winter afmaken. Missie volbracht en weer naar de kant. Thijs kwam de laatste minuten nog in het veld en deed nog een duit in het zakje met twee goals. De wedstrijd werd afgesloten met een goal van Job, na een prachtige pass van Stan. Eindstand 24-17. Een heerlijke wedstrijd.

 

Met 4 punten uit 3 wedstrijden doet TOP 2 het prima.

 

Scores: Thimo (5), Milou (4), Maayke (4), Meike (3), Job (3), Wouter (3) en Thijs (2)

 


 

De wedstrijd op EYECONS.COM

 


 

 

 

Share