Club nieuws

TOP - LDODK (18-16)

TOP SLUIT COMPETITIE AF MET EEN OVERWINNING
Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag alweer de laatste competitieronde van dit seizoen op het programma. Tegenstander op deze zonovergoten dag was het Friese LDODK uit Gorredijk. Voor zowel TOP als de ploeg uit Gorredijk stond er naast het behalen van de eer niets meer op het spel. De Sassenheimers konden hun tweede plek in de overgangsklasse C niet meer verliezen en de Friezen waren reeds zeker van handhaving. De opdracht voor beide ploegen was daarom duidelijk. Het publiek vermaken aan de redelijk gevulde Sportdreef en het seizoen met een goed gevoel af sluiten. Beide ploegen wisten hier redelijk in te slagen en in een vermakelijk duel waren het uiteindelijk de Sassenheimers die aan het langste eind trokken.

Met Ivo van der Sommen voor de aan zijn neus geblesseerde Stanley Larde startte de Sassenheimers sterk. Met goed combinatiespel werd de ploeg uit Gorredijk direct onder druk gezet. Dit resulteerde in snelle scores van TOP en binnen de kortste keren stond de stand van 5-1 op het scorebord. Dit onder meer door scores van Daniel Harmzen en Bregtje van Drongelen. Na deze overrompelende beginfase leek de ploeg uit Sassenheim ogenschijnlijk wat gas terug te nemen. Het team uit Gorredijk wist hier handig op in te spelen en kon het gat van de korf gedurende de tweede helft steeds gemakkelijker vinden. In de 25e minuut was de voorsprong reeds geslonken tot 3 punten, 7-4. In deze belangrijke eindfase van de eerste helft wisten de Sassenheimers maar niet uit te lopen naar een veilige voorsprong en kon de ploeg uit Gorredijk de definitieve aansluiting ook niet vinden. Door scores - die in deze slotfase om en om vielen- gaf de ruststand van 9-6 in ieder geval een garantie voor een spannende tweede helft.

De start van de tweede helft was van beide kanten niet erg sprankelend. In de eerste minuten werden de kansen door beide teams maar moeilijk verzilverd en werden legio plaatsfouten gemaakt. De ploeg uit Gorredijk wist zich als eerste te herpakken en verkleinde het gat na een klein kwartier spelen tot twee punten, 13-11. Het was echter de ploeg uit Sassenheim die het heft net op tijd weer in handen kreeg. Sander Harmzen wees zijn ploeg-met een prima afstandschot- halverwege de tweede helft de juiste weg en wist de marge weer terug te brengen naar 3 punten, 15-12. In de slotfase wist LDODK nog een aantal malen terug te komen tot twee punten maar echt spannend zou het aan de Sportdreef niet meer worden. De uiteindelijke uitslag van 18-16 was dan ook dik verdiend. Door dit resultaat zijn de Sassenheimers met een riante voorsprong op de achtervolgers tweede geworden in hun poule net achter het sterke KoogZaandijk.

Share