Club nieuws

TOP - KZ (9-12)

T.O.P. Verliest in aantrekkelijk duel van KZ
Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag de eerste competitieronde op het programma in de Overgangsklasse C. Op een goedgevulde Sportdreef  kregen de Sassenheimers bezoek van de gedoodverfde titelkandidaat Koog Zaandijk. Onder toeziend oog van de nieuwe coach Hans Heemskerk zette de ploeg uit Sassenheim een aantrekkelijke wedstrijd neer. Vlotte combinaties, verzorgd spel en een flinke dosis fysieke inzet waren deze middag kenmerkend voor TOP. Het feit dat de Sassenheimers het in de afwerking te vaak lieten afweten was de belangrijkste reden voor het uiteindelijke verlies. Toch mag gezegd worden dat TOP de veldcompetitie met vertrouwen tegemoet kan zien.

De start van de wedstijd was voor de Sassenheimers. Een fraai afstandschot van Ewoud van der Kooij bracht de 1-0 op het bord. Pas 6 minuten later wist de ploeg uit Koog Zaandijk de stand gelijk te trekken. Toch waren het de Sassenheimers die na deze beginfase nadrukkelijk het heft in handen namen. Met prima combinatiespel en lange fases van balbezit werd de tegenstander onder druk gezet. Na een kleine 20 minten spelen was de stand dan ook opgelopen naar een verassende 4-1 voorsprong. KZ wist na deze fase het belabberde schotperecentage echter weer wat op te krikken en leek meer grip te krijgen op het uitgekiende spel van TOP. Vijf minuten voor rust was de stand dan ook weer helemaal gelijk getrokken en moest de ploeg uit Sassenheim oppassen niet direct op achterstand gezet te worden.Het was echter de prima spelende Nischa Verweij die vlak voor het rustsignaal TOP weer op een minimale voorsprong bracht, 6-5.

Direct na de thee was de eerste fase duidelijk voor KZ. Door middel van 2 snelle treffers namen zij voor het eerst in de wedstrijd een kleine voorsprong, 6-7. Na deze flitsende start brak een interessante fase aan met 2 ploegen die veel verdedigende druk kregen te verwerken waardoor de aanvallen veelal niet werden beloond met doelpunten. In de 20ste minuut was het de ploeg uit Sassenheim die een cruciale strafworp op een stand van 7-8 niet wist te verzilveren. Zoals vaker is gebleken de afgelopen competities zijn de korfballers van TOP dit belangrijke wedstrijdelement niet voldoende vaardig en worden hier regelmatig punten mee verloren. Zo ook deze keer, KZ prikte er in de volgende aanval direct de 7-9 in en het eerste belangrijke gaatje was geslagen. De ploeg uit Sassenheim leek met een treffer van Michael Star nog even tegen te sputteren maar na de 8-9 was het direct weer KZ dat kwam met een tegentreffer, 8-10. De slotfase kende op een stand van 9-10 nog een aantal spannende minuten. TOP wist de kansen om en rond de korf echter maar niet te verzilveren en KZ maakte hier met 2 treffers in de laatste paar minuten dankbaar gebruik van. De eindstand van 9-12 was dan ook terecht. Voor de ploeg uit Sassenheim restte niet anders dan terug te zien op een leuke en blij vlagen prima wedstrijd.

Share