Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP - KVS (11-10)

T.O.P. wint met minimaal verschil van koploper

In een spannende wedstrijd in de bomvolle sporthal Wasbeek won T.O.P. nipt met 11-10 van koploper KVS uit Scheveningen. Het tempo lag laag en in de tweede helft was het scoreverloop bizar, maar de spanning in de zaalkorfbal Hoofdklasse B is weer volledig terug.

De krachtsverschillen in de Hoofdklasse B zijn erg klein. Dat blijkt wel uit de uitslagen en de huidige stand. Ook KVS en T.O.P. zijn erg aan elkaar gewaagd getuige het minieme verlies van T.O.P. in de heenwedstrijd. In deze return lag de druk echter volledig bij KVS; zij zijn immers koploper in deze klasse en waren tot afgelopen zaterdag nog ongeslagen. T.O.P. kon wat vrijer spelen want het speelt nog steeds de rol van underdog. De laatste weken timmert de ploeg van scheidend coach Harold Jellema echter goed aan de weg en gaat weer kenmerken vertonen van de oude vorm.

Dat KVS respect en ontzag had voor de Sassenheimers bleek wel uit de intensieve voorbereiding en het feit dat zij zich naar T.O.P. opstelden. In de beginfase werd de bezoekende ploeg uit Scheveningen overrompeld door een agressief en scherp T.O.P.: de thuisploeg stond na 15 minuten al op een 4-0 voorsprong. T.O.P., niet gewend aan zon voorsprong, ging hierna forceren en onrustiger spelen. Dat gaf KVS de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd (van 4-0 naar 4-3). Ook na de gelijkmaker (6-6) raakte T.O.P. echter niet in paniek en wist zelfs in de slotfase van de eerste helft een klein gaatje te slaan door goals van Stanley Larde en Mascha Nieuwenhuijsen (8-6 ruststand). Opvallend in deze eerste helft was het hoge aandeel in de scores van de dames van T.O.P. waar KVS beschikt over een erg sterk dameskwartet. Na de rust brak een bizarre tweede helft aan. T.O.P. was daarin duidelijk de betere ploeg, kwam verdedigend niet in de problemen en controleerde de wedstrijd. Beide ploegen misten echter de scherpte in het scoren om aansluiting te vinden en uit te lopen. Bovendien probeerden beide ploegen elkaars wedstrijdtempo te drukken. Zodoende ontstond een trage wedstrijd die erg op de verdediging gericht was. Door het kleine verschil in de score was de spanning te snijden.

Direct na rust kwam KVS terug tot 8-7, waarna Judith Kok met een omdraaibal de belangrijke 9-7 maakte. De 9-9 bracht weer hoop voor KVS, maar werd direct gevolgd door de 10-9. Deze stand bleef heel lang op het scorebord staan. De wissel aan T.O.P.-zijde (Ellen Matze voor de moegestreden Anouk Knops) bracht niet de gewenste doorbraak. Het was uiteindelijk KVS dat de impasse doorbrak en – met nog enkele minuten te spelen - op 10-10 kwam. Uiteindelijk bracht Stanley Larde de bevrijdende 11-10 op het scorebord wat na het eindsignaal een enorme ontlading bij spelers en publiek teweeg bracht.

In deze wedstrijd bleek maar eens te meer dat de verschillen tussen deze ploegen erg klein zijn. T.O.P. had – als underdog – in deze wedstrijd minder druk, kon vrijer spelen en kwam nu eens aan de goede kant van de score te staan. De Sassenheimse ploeg lijkt echter de laatste weken wat meer in balans te komen: er is meer rust in het spel, de ploeg bepaalt steeds vaker het wedstrijdtempo en de dames worden belangrijker in de hoeveelheid doelpunten. De ploeg brengt daardoor de spanning weer volledig terug in de Hoofdklasse B door overwinningen op Vriendenschaar en KVS. Door andere verrassende uitslagen in deze poule is de stand in de Hoofdklasse B nu als volgt:

 • 1. KVS 9-14
 • 2. Vriendenschaar (H) 9-14
 • 3. T.O.P. (S) 9-12
 • 4. SKF 9-9
 • 5. SDO (K) 9-6
 • 6. Oranje Wit 9-6
 • 7. DVO 9-6
 • 8. Drachten 9-5
 • T.O.P. speelt aankomende zaterdag tegen Oranje Wit en op 11 februari de volgende thuiswedstrijd, tegen SKF. T.O.P. moet in deze wedstrijden bewijzen dat het goede spel van de afgelopen twee weken niet een tijdelijke opleving is. Wie constant speelt wordt kampioen in deze klasse!

  Share