Club nieuws

TOP/Justlease.nl - Unitas/Perspectief 17 - 12

Na de ruime winst op Nic. leek TOP het maken van de kansen weer in de vingers te hebben. Tegen Unitas/Perspectief bleek die opleving een uitzondering te zijn geweest. Kwam TOP in Groningen al voor de rust op zeventien doelpunten, onder nagenoeg ideale omstandigheden bleef de teller vandaag thuis na zeventig minuten op dat aantal steken. 

Gewonnen werd er wel: 17-12. Gezien de uitslagen bleken Nic. en Unitas de zwakste ploegen in de Ereklasse A. Toch moest TOP dat zelf ook nog laten zien. De ploeg trof deze tegenstanders pas in wedstrijd vier en vijf nadat het zelf daarvoor ook puntloos was gebleven tegen de grotere namen. TOP was veruit favoriet maar moest die rol wel nog even waarmaken en dat maakte de wedstrijd interessant.

Na ruim tien minuten was het krachtsverschil op alle fronten duidelijk. TOP had veel meer individuele kwaliteit dan Unitas en bracht dat ook uitdrukking in langere en gevarieerdere aanvallen. Na de 4-1 van Mick Snel leek ook de score op te gaan lopen. TOP was op weg om al ver voor de rust de wedstrijd te beslissen.

Slechts drie doelpunten kwamen er echter nog bij voor de rust en die stonden in geen enkele redelijke verhouding tot het aantal kansen. Dat zou ook het beeld van de tweede helft worden.

Dat TOP werkelijk in problemen zou komen, was bijna ondenkbaar omdat het verschil in individuele kwaliteit te groot was. Toch deed die vaststelling te kort aan de inzet van Unitas, dat hoe dan ook bleef aandringen. Van 9-8 werd het 12-9 maar Untitas kwam weer terug tot 12-11. Weinigen verwachtten werkelijk een coup van de ploeg uit Harderwijk maar gezien het scoreverloop mocht de 15-11 - pas tien minuten voor tijd, een schot van Henk van der Gugten – echt de beslissende genoemd worden. Zeker omdat de helft van de goals van Unitas uit strafworpen kwam, was dat gat te groot. Met Ilze Hazekamp en Job Ammerlaan als invallers voor Manon Wiegerink en Henk van der Gugten drong TOP nog even aan maar een veel grotere score zat er niet in. Bij 17-12 floot Arthur van der Griend af.

TOP deed wat het moest doen maar de manier waarop was flets: te veel gemiste kansen en weinig mooie goals, al waren de 14-11 (omdraaibal van Nisha Verwey) en de 16-11 (doorloopbal van Nick Pikaar) het vermelden waard.

Met vier punten uit de eerste helft van de competitie heeft TOP zich in ieder geval uit een beschamende positie weten te redden. Veel over de echte sterkte van het team in de zaal is er niet te zeggen, ook al omdat Jan Niebeek op het veld met een bredere groep werkte als straks in de zaal. Dat het rendement omhoog moet, is in ieder geval wel aangetoond.

 

“Mee eens”, vond Friso Boode. “Maar”, zo voegde hij er hoopvol aan toe, “ook al lopen nog niet alle combinaties naar behoren, het basisniveau is aan het stijgen”.

Share