Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

T.O.P.-jeugd op weg naar Nederlandse kampioenschappen (2)

TOP 1 speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen Drachten. Door de onverwachte nederlagen van KVS en Vriendenschaar, is TOP 1 nog niet helemaal veilig, daar is nog steeds 1 punt voor nodig die gehaald zal moeten worden tegen een van beide concurrenten DVO of SDO. TOP 2 is ondanks de nederlaag wel helemaal veilig door het gelijkspel van Oranje Wit en KCC. Ook TOP 3 wist zich door een overwinning op de nummer 1 en het gelijkspel van Groen Geel helemaal veilig te spelen. TOP 4 won eenvoudig en mag zich aanstaande zaterdag opmaken voor de beslissende wedstrijd voor promotie naar de Reserve Eerste Klasse uit bij Koog Zaandijk.

Bij de jeugd zijn er weer goede stappen gezet richting de Nederlandse Kampioenschappen. TOP B1 is al kampioen en mag op zaterdag 11 maart in Sporthallen Zuid in Amsterdam aantreden om te strijden om het Nederlands Kampioenschap. TOP C1 was al zeker van een tweede plaats en won ook de laatste wedstrijd. Ook TOP C1 mag op zaterdag 11 maart in Stiens (Friesland) spelen om het Nederlands Kampioenschap.

TOP A1 haalde afgelopen zaterdag een moeizame overwinning op Fortuna A1. Omdat concurrent KVS A1 verloor en het onderling resultaat van TOP tegen KVS beter is, heeft TOP A1 een kruisfinale plaats nu weer in eigen hand. Er zijn echter nog wel twee lastige wedstrijden te spelen. Aanstaande zaterdag uit tegen het inmiddels gedegradeerde DVO A1 en de week erop thuis tegen de concurrent OVVO die nu 1 punt boven TOP A1 staan. Mocht TOP A1 beide wedstrijden winnen, dan spelen ook zij op 11 maart een uit kruisfinale tegen Dalto of Blauw Wit. Zeer waarschijnlijk wordt dit Dalto omdat zij een beter onderling resultaat hebben tegen Blauw Wit. Mocht ook de kruisfinale gewonnen worden, dan is de finale op 18 maart.
Stand:
1. PKC 12-18
2. OVVO 12-16
3. TOP 12-15
4. KVS 12-15
5. Fortuna 12-12

TOP D1 wist uit bij Fortuna een 9-9 gelijkspel te halen. Doordat Excelsior wist te winnen, is een overwinning aanstaande zaterdag op de nummer laatst DES nodig om gedeeld kampioen te worden. Bij een gelijkspel is TOP D1 tweede en bij verlies kan Meervogels nog langszij komen, waardoor een beslissingswedstrijd nodig zal zijn. Bij een eerste of tweede plaats speelt TOP D1 op 4 maart in de Sporthallen Zuid in Amsterdam een kruisfinale tegen KVS of Koog Zaandijk. Bij winst in die kruisfinale speelt TOP D1 ook op zaterdag 11 maart om het Nederlandse Kampioenschap in Sporthallen Zuid in Amsterdam net als TOP B1.
Stand:
1. Excelsior 14-20
2. TOP 13-18
3. Meervogels 13-16
4. Die Haghe 14-15
5. Fortuna 13-15.

Share