Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP/IAA fresh C1 wordt 2e van Nederland

De derde week op rij een finale spelen. Eerst de kwartfinale tegen ONDO C1, vervolgens de halve finale tegen Wageningen C1 en afgelopen zaterdag de finale om het landskampioenschap tegen Groen Geel C1. Een zware tijd met veel spanning, maar wat een ervaring!

Op de route naar de finale toe waren er wat hobbels te nemen door de club en de staf van de C1. Hoe zorgen we voor voldoende bezetting/vrijwilligers op het schoolkorfbaltoernooi en hoe zorgen we tegelijkertijd voor een mooie schare supporters bij de C1. Beide belangrijke evenementen voor de club. Daarnaast een zieke Yana, Martijn die een weekendje Londen gepland had in zijn, als selectiespeler, enige vrije weekend van het jaar en het wederom een plan maken om het Groen Geel lastig te maken.

Alle hobbels zijn genomen: fantastische Toppers die aanboden familie van C1-ers en vaste supporters te vervangen op het schoolkorfbaltoernooi, een grote bus voor de mensen die mee gingen naar Ridderkerk, krachtvoer voor Yana, het besluit om Martijn vanuit Londen te laten mee genieten en een tactisch plan, waar mee geoefend kon worden op de training.

Dat tactische plan was nodig; Groen Geel was de nummer 1 van de Hoofdklasse, waarin wij de nummer 2 waren met een doelsaldo van +178 tegenover een +48 van de C1. Ook van TOP won Groen Geel 2x. Eén keer acceptabel met 5 punten verschil, maar de uitwedstrijd in Wormer werd met 16-4 verloren door onze C1. Dat het een loodzware wedstrijd zou zijn, waarin Groen Geel de favoriet was, was duidelijk.

De opdracht die de coaches Thijs en Steven B meegaven was duidelijk: het Groen Geel zo moeilijk mogelijk maken en zo lang mogelijk mee gaan. Strijd leveren en niet vergeten te genieten!

Na het voorstellen van de ploegen gingen we van start. En we begonnen goed! We kwamen met 1-0 voor en Groen Geel had moeite met herhalen van schoten, exact wat er moest gebeuren.  Helaas werd de 2-0 van Juul afgekeurd; haar tegenstander viel door de goede actie van Juul, waarna ze blijkbaar het schot niet had mogen nemen. Een spelhervatting op de plek waar vandaan ze het schot nam. Bijzondere beslissing, waarna het i.p.v. 2-0 1-1 werd. Dat luidde een goede periode van Groen Geel in, ofwel een mindere periode van TOP. We hadden moeite met druk geven, terwijl Groen Geel onze kinderen heel goed naar de zijkant drukte, waardoor we moeilijk tot schot kwamen en er een te hoge aangeef kwam. In zo'n moeilijke fase helpt het niet dat ook de scheidsrechter wat gespannen was en ons een strafworp in de verdediging wilde geven, Groen Geel de bal wilde geven, omdat een heer van hen één van onze dames tegen de grond werkte en het spel door liet gaan, terwijl hij afgefloten had. (waar een doelpunt uitkwam) We gingen de pauze in met een achterstand van 8-2. Gelukkig bleef onze supportersschare ons enthousiast aanmoedigen en gingen we onder luid applaus de kleedkamer in.

Na een herhaling van onze tactische afspraken gingen we de tweede helft in. Groen Geel kon nog op 9-2 komen, maar zonder echt beter te worden dan Groen Geel, was het de tweede helft wel onze C1 die langzaam aan dichterbij kroop. Het werd wat onrustig bij de tegenpartij, zowel in het veld als langs de kant. Helaas lieten we ons twee keer aftroeven onder de korf, waardoor Groen Geel twee doelpunten cadeau kreeg en op de juiste momenten weer de afstand wat kon vergoten. Bij 14-10 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was onze C1 verliezer van de wedstrijd en winnaar van het zilver voor het Nederlands kampioenschap. De betere rekenaar onder ons weet nu dat de tweede helft meer gescoord is door TOP dan door Groen Geel en wie weet wat er had kunnen gebeuren als we de derde helft korfballend hadden gedaan. Die derde helft vierden we nu bij TOP; we werden onthaald door alle kinderen en andere aanwezigen op het schoolkorfbaltoernooi met een heel lange en voor de staf ook erg lage menselijke erehaag, waarna we door de Eric, onze voorzitter, werden toegesproken in de bovenkantine.

Tweede van Nederland, dat is niet niks! Thijs gaf het direct na de wedstrijd al aan; kijk naar waar we vandaan komen. Een team samengesteld uit kinderen uit heel diverse teams, C2-ers van vorig jaar, een C3-er, een C4-er en aantal D1-ers. De trainers hebben deze deegbol flink gekneed en het resultaat na het bakken is duidelijk; een mooie zilveren kleur! Dat hadden we niet gedacht toen we dit seizoen startten. Een team dat bekend staat om zijn runs in een wedstrijd, waarin met flink wat doelpunten achter elkaar de tegenstander opzij werd gezet, een team dat ook echt een team is, waarin iedereen elkaar het beste gunt en een team dat niet opgeeft, zo ook in deze finale.

In de pauze van de KL-finale (ook opgevallen dat deze minder boeiend zijn sinds TOP daar niet staat?) werden de kinderen en coaches nog even in het zonnetje gezet door de TC Jeugd met een klein woordje en een knuffel van lettercoördinator Peter.

Lees hieronder hoe de kinderen getypeerd werden door de TC Jeugd.

 

Cool as Ice  Ramon
Spatzuiver en scherp als een mes Rudan
IJzersterke showacties Jenne
Drive als een tijger  Boaz
Leider in het veld Laurens
Je zou maar zo iemand achter de hand hebben Rutger
Haar kun je altijd inzetten met haar power  Aimée
In finales voorop in de strijd  Naomi
Wendbaar als een jaguar Sofie
Snel en scherp Kyra
Heet ze nou Maltha of van Wijngaarden? Yana
Neemt de ploeg op sleeptouw Juul

 

 

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd door Blik Op Teylingen

 

Share