Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP/IAA fresh C1 bij de beste twee van Nederland

Wat een dag was het zaterdag! TOP C1 speelde de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap in Harderwijk tegen Wageningen C1, de nummer 1 van de Hoofdklasse B.

In een fantastische ambiance was het een spannende eerste helft, maar in de tweede helft viel het goed voor TOP en plaatsten de C1 kinderen zich voor de finale!

Er was in de week voorafgaand aan deze wedstrijd goed getraind, ook op specifieke dingen die we wisten van Wageningen. Wageningen heeft een tweeling in het team, die samen iedere wedstrijd goed waren voor 10-12 doelpunten! Wanneer deze angels (in het Nederlands uitspreken) eruit gehaald zouden kunnen worden, maakte de C1 goede kans op winst. 

Al snel in de wedstrijd kwam Wageningen voor met 2-0, maar deze achterstand werd door de tweede aanval even rap gerepareerd. Vervolgens brak er een TOPfase aan, waarin we konden uitlopen naar 2-5 in ons voordeel. Deze voorsprong konden we echter niet vasthouden en er werd gerust met een gelijke stand (5-5)

De in de dubbeldekker meegereisde supporters zagen samen met de Toppers die met de auto gekomen waren om TOP de steunen een andere C1 in de tweede helft. De eerder genoemde tweeling werd lamgelegd en Wageningen wist nog maar 3x te scoren tegenover 7 doelpunten voor TOP. Zowel op de tribune als op het veld barstte een gejuich los: de C1 is in ieder geval tweede van Nederland! Na een gezellige busrit werd er nog even nagepraat in het zonnetje op het TOP terras.

Een fantastische prestatie van de C1. De eerste wedstrijden van het seizoen was het nog erg zoeken naar de juiste balans, maar in de zaal stond er een echt team, waarin alle kinderen bereid zijn voor de ander te werken en met elkaar een doelpunt te maken. Daar ligt een belangrijke kracht; om met de symboliek van Steven Baart te spreken: één potlood breek je zo in tweeën, maar 12 potloden bij elkaar zijn onbreekbaar.

Zaterdag aanstaande om 12.30 uur speelt de C1 de finale in Ridderkerk tegen Groen Geel C1, de nummer 1 van de hoofdklasse waarin wij tweede werden. We verloren in de competitie twee keer van hen; Groen Geel heeft een ijzersterk team met letterlijk sterke mannen en zuiver schietende dames. Drie maal is scheepsrecht; het zal hard knokken worden, maar het is pas afgelopen als de scheidsrechter het eindsignaal geeft.

C1 en staf, heel veel succes zaterdag! Wat er ook gebeurt, de club is nu al trots op jullie.

Bij terugkomst omstreeks 15.00 uur zal de ploeg door de deelnemers aan het Schoolkorfbaltoernooi onthaald worden. Het zou leuk zijn, als de toppers die niet mee kunnen naar Ridderkerk om die tijd allemaal klaar staan om de C1-ers toe te juichen.

 

Tot zaterdag allemaal!

 

Share