Club nieuws

TOP - GKV (16-10)

T.O.P. blijft ongeslagen aan kop

Ook afgelopen zaterdag wist T.O.P. hun korfbalwedstrijd winnend af te sluiten. Ditmaal was het GKV uit Gorinchem dat met 16-10 aan de kant werd gezet. Hoewel de veldkorfbalcompetitie nog lang is, werd met deze wedstrijd aangetoond dat T.O.P. nog een maatje te groot is voor GKV. Voorlopig blijft alleen Vriendenschaar in het spoor van de Sassenheimers die nog ongeslagen aan kop staan in de Overgangsklasse B van de veldkorfbalcompetitie.

De weersomstandigheden waren zaterdag voor korfbal niet ideaal: een stevige wind blies continu recht over het veld en af en toe viel er wat vieze miezerige regen uit de lucht. Geen omstandigheden derhalve om op een overvloed aan doelpunten te rekenen. Toch wisten beide ploegen aardig gebruik te maken van de wind wat resulteerde in 26 doelpunten. Gelukkig viel het merendeel daarvan aan Sassenheimse kant. En dat was ook niet meer dan terecht. GKV wist geen moment te imponeren en haalde niet het niveau van de afgelopen weken. Aan T.O.P. zijde moet gezegd worden dat de ploeg met veel inzet, gretigheid en passie speelde. Daarvoor was het publiek ook gekomen en bracht hen de nodige warmte in de gure weersomstandigheden. Alle acht basisspelers pikten hun doelpunten mee. Aanvoerder Michael Star bekroonde een goede zaterdag met 4 goals. Stanley Larde verving de geblesseerde Daniel Harmzen (lies) en was scherp en zuiver. Zijn aandeel in de score bedroeg 3 doelpunten. Leon Braunstahl, Bregtje van Drongelen en Wendy Pleijter waren productief met elk 2 goals waarbij valt aan te tekenen dat Pleijter de laatste (16e) goal aan T.O.P.-zijde aantekende na een lange doelpuntlozen periode van 13 minuten. Tenslotte scoorden Judith Kok, Sander Harmzen en Nischa Verweij elk 1 doelpunt. Verweij werd na 17 minuten in de tweede helft preventief vervangen (knieblessure) door Mieke Westerbeek.
Coach Hans Heemskerk besloot door de blessure van Daniel Harmzen de opstelling iets te wijzigen (andere herenkoppels, andere vakken). Dat wierp zijn vruchten af. Beide vakken kwamen ongeveer evenveel tot score (9 doelpunten en 7 doelpunten) en er was geen vleugje onzekerheid te bespeuren in het spel van de Sassenheimers. Al bij rust was er een verschil gemaakt van 5 goals (9-4) terwijl de maximale voorsprong opliep tot 10 goals (15-5) halverwege de tweede helft. Het publiek hield even haar adem in toen GKV viermaal op rij scoorde en in een tijdsbestek van tien minuten de achterstand zag slinken tot 6 punten (15-9). Deze korte opleving aan de kant van de bezoekers was echter meer het resultaat van gebrek aan daadkracht en concentratie aan de kant van de Sassenheimers. GKV is een tegenstander waar rekening mee moet worden gehouden, maar maakte afgelopen zaterdag teveel fouten en was niet scherp genoeg in de afronding om het T.O.P. moeilijk te maken.
In de maand oktober staan er voor T.O.P. nog drie wedstrijden op het programma, waarbij de eerste en de laatste het meest belangrijk zijn. Aanstaande zaterdag speelt T.O.P. de uitwedstrijden tegen De Meervogels (Zoetermeer), een sterk geachte tegenstander die in de eerste wedstrijden toch al wat steekjes heeft laten vallen. Op 17 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar. Dat is de ploeg die tot nu toe verrassend genoeg als enige in het spoor van T.O.P. kan blijven.
Als T.O.P. de vorm van de afgelopen weken kan vasthouden kan er weinig misgaan. Een misstap is echter snel gemaakt, getuige de verliespunten van de andere ploegen. Op weg naar het kampioenschap kan T.O.P. zich geen misstappen veroorloven dus is iedere wedstrijd een finale. Komende zaterdag wacht de ploeg van De Meervogels en dat zal een aardige kluif worden. Aanvang van de wedstrijd is 15:30 uur in Zoetermeer.

Share