Club nieuws

TOP - Fortis (8-10)

T.O.P. laat het afweten tegen Fortis

Afgelopen zaterdag speelde T.O.P. de belangrijke veldwedstrijd tegen Fortis uit Oost-Souburg (Zeeland). Beide ploegen stonden gelijk op de ranglijst en de verliezer zou voorlopig afhaken in de strijd om het kampioenschap. In deze stroeve wedstrijd liet T.O.P. het afweten; er werd teleurstellend met 8-10 verloren.

Achteraf gezien had T.O.P. afgelopen zaterdag goede zaken kunnen doen. De concurrentie verspeelde dit weekend immers punten (verlies van Excelsior, gelijkspel van koploper Albatros). Een overwinning zou T.O.P. dus weer aansluiting hebben gegeven met de top van de Overgangsklasse. Zo vlak voor de start van de zaalcompetitie had dit een mooie opsteker kunnen zijn Het pakte echter zaterdag anders uit.

Na 6 minuten opende Stanley Larde nog wel de score (1-0) en snel daarna pakte T.O.P. een voorsprong van 3-1, maar direct werd duidelijk dat de ploeg uit Oost-Souburg een effectieve tactiek had gevonden tegen de Sassenheimers. Fortis had geleerd van de vorige wedstrijd tegen T.O.P. (waarin het verrassend genoeg kansloos verloor van de Sassenheimers): vanaf het begin haalde Fortis het tempo uit de wedstrijd en werden de sterk aanvallende dames fysiek op de huid gezeten. Het frivole en open spel van T.O.P.- dat de afgelopen wedstrijden zo effectief was gebleken – werd gedurende de wedstrijd geen moment zichtbaar. Ondanks de aanwijzingen van coach Jellema werden de vrije ruimtes in het veld door T.O.P. niet voldoende benut waardoor het korfbal klein en compact werd. Dit resulteerde in stroef en onaantrekkelijk korfbal, waarbij er wel enorm veel spanning was omdat de ploegen niets voor elkaar onder deden. Na de snelle 3-1 voorsprong kwam Fortis terug tot 3-3. Enigszins onfortuinlijk miste T.O.P. vervolgens een strafworp en een opgelegde doorloopbal (en dat zou niet de laatste keer zijn) waardoor Fortis de kans greep om voor het eerst een 3-4 voorsprong te pakken. Een mooi afstandsschot bracht T.O.P. weer op gelijke hoogte, maar het was Fortis dat een onnodige fout afstrafte en met een 4-5 voorsprong ging rusten.

Na de rust veranderde het beeld niet: stug korfbal van twee ploegen die eigenlijk ondermaats speelden! T.O.P. kwam nog wel snel terug tot 5-5 en pakte opnieuw een 6-5 voorsprong, waarna de wedstrijd weer in de wurggreep van het lage tempo terecht kwam. T.O.P. verzuimde gedurende 20 minuten te scoren waardoor Fortis de stand kon ombuigen tot 6-9 en de wedstrijd gespeeld leek. Typerend voor het spel van T.O.P. was het feit dat het vak van Stanley Larde, Ivo van der Sommen, Debby van Loon en Marion Broekhuizen in de gehele wedstrijd maar drie maal tot scoren kwamen en helemaal vast zaten. De drie wissels in dit vak (15 minuten voor het einde) waren dan ook logisch. Hierbij viel nog aan te tekenen dat het uitvallen van Larde te wijten was aan een blessure.

De wissels pakten goed uit en bracht een kleine opleving aan T.O.P.-zijde teweeg: zowel Daniel Harmzen als Ellen Matze en Wendy Pleijter brachten nadrukkelijk extra gevaar in de aanval. Een afgekeurde goal van Matze en een gemiste strafworp die door Pleijter was geforceerd was opnieuw onfortuinlijk te noemen. Na de 7-9, die eigenlijk uit de lucht kwam vallen, scoorde Fortis direct de 7-10. De laatste goal van T.O.P. (8-10 eindstand) was voor de statistieken

In een wedstrijd waarin beide ploegen niet goed speelden bleek het lage scorend vermogen van T.O.P. de doorslag te geven. T.O.P. haakt voorlopig af in de strijd om het kampioenschap en mag hopen dat het in de tweede helft van de veldcompetitie beter op dreef is om nog een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. T.O.P. staat nu op een vijfde plek, vijf punten achter koploper Albatros en onder Vriendenschaar, Fortis en Excelsior. Wat nu rest is een goede voorbereiding op de zaalcompetitie waarin T.O.P. in de Hoofdklasse uitkomt. De eerste wedstrijd wordt (thuis) gespeeld op zaterdag 12 november aanstaande tegen Vriendenschaar, aanvang 19:30 uur in sporthal Wasbeek.

Share