Club nieuws

TOP - Excelsior (20-14)

TOP blijft in spoor van koploper.
Na het ongelukkige verlies van vorige week tegen het laaggeklasseerde DVO was het voor de korfballers uit Sassenheim afgelopen zaterdag van belang de winst te pakken tegen Excelsior uit Delft. Een verliespartij zou de achterstand op koploper SKF uit Veenendaal op doen lopen tot 5 punten. Met nog 3 competitieronden in het vooruitzicht zouden de kansen op een eventueel kampioenschap definitief zijn verkeken. TOP behield echter zijn ongeslagen status in Sporthal de Wasbeek en legde de ploeg uit Delft in een zeer goede eerste helft al vrij snel over de knie. Door het verlies van concurrent Meervogels zijn de Sassenheimers reeds opgeklommen tot de tweede plaats in de hoofdklasse B. De achterstand op koploper SKF bedraagt 3 punten maar de ploeg uit Veenendaal komt de laatste competitieronde nog wel op bezoek in Sassenheim.

In een sfeervolle en uitpuilende Sporthal de Wasbeek begon TOP ijzersterk aan de wedstrijd. Na een kleine minuut spelen was het Sander Harmzen die tekende voor de eerste treffer na een prima combinatie. De ploeg uit Delft tekende direct voor de aansluitingstreffer en tot 4-4 zou de score tussen beide ploegen om en om zijn. Het waren echter de Sassenheimers die na een kwartier spelen het eerste gat wisten te slaan, 6-4. Deze voorsprong werd in het tweede gedeelte van de eerste helft vakkundig uitgebouwd. Het waren vooral Stanley Larde en Daniel Harmzen die de vlotte combinaties meerdere malen met goed resultaat wisten af te ronden. Excelsior daarentegen kon hier weinig tot niks meer tegen in brengen. De ploeg uit Delft zakte na een goed begin geleidelijk af naar een zeer matig niveau en dit resulteerde uiteindelijk in een stand van 10-6 tien minuten voor de rust. Het sierde de Sassenheimers dat ze deze voorsprong nog voor de thee uit wisten te bouwen. Met uitstekende gevarieerd spel kreeg de ploeg uit Delft te maken met een ontketend TOP. De ruststand van 14-7 leek een garantie voor de overwinning.

De tweede helft begon van beide kanten aarzelend. De Sassenheimers konden het hoge tempo uit de eerste helft niet handhaven en Excelsior probeerde tevergeefs te komen met een offensief. Dit resulteerde in een mager kwartier waarin voor het publiek weinig te beleven viel. Excelsior deed het in dit gedeelte van de wedstrijd nog het best en leek enigszins zicht te krijgen op de aansluiting, 15-10. Het laatste kwartier vertoonde de ploeg uit Sassenheim toch weer wat tekenen van het goede spel uit de eerste helft. Vooral Bregtje van Drongelen schoot met twee treffers vanachter de korf nog met scherp en stelde met 17-11 zon zeven minuten voor tijd de overwinning definitief vast. De ploeg uit Delft leek in de slotfase wat last te krijgen van opgekropte frustraties wat uiteindelijk resulteerde in een gele kaart na een grove overtreding op Stanley Larde. Dit was voor de Delftenaren inmiddels de derde gele prent van de wedstrijd. Een minuut voor tijd wist de voor Stanley Larde ingevallen Vincent Rhijnsburger zijn optreden te bekronen met een treffer vanaf de middellijn. Hij bepaalde de eindstand uiteindelijk op 20-14.

Aanstaande zaterdag speelt TOP wederom een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld. Aanvang: 19:35 uur.

Share