Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP - DVO (18-17)

T.O.P. in heksenketel langs DVO

Na de belangrijke overwinning van vorige week tegen Drachten hadden de korfballers van TOP een goede basis gelegd voor het ontlopen van degradatiekorfbal de komende weken. Om dit gegeven definitief kracht bij te zetten moest afgelopen zaterdag wel gewonnen van DVO uit Bennekom. Deze ploeg bekleedde met 1 punt de laatste plaats op de ranglijst en bij winst zou de ploeg uit Sassenheim dus een belangrijk gat met de onderste plaatsen slaan. TOP pakte in de slotfase de volle winst in een duel waarin werkelijk van alles gebeurde. In een uitzinnige en sfeervolle sporthal de Wasbeek waren na de wedstrijd de rode en gele kaarten niet meer te tellen en was vooral de scheidsrechter de gebeten hond. De leidsman uit Friesland werd na het laatste fluitsignaal zelfs aangevallen door enkele spelers van DVO wat resulteerde in een ordinaire schoppartij. Onder doodsbedreigingen en toewensingen van de ergste ziektes moest de goede man onder begeleiding sporthal de Wasbeek verlaten.. De ploeg uit Bennekom - die het verlies maar niet kon verteren- zette zich op deze heroische avond op een werkelijk schandalige manier te kijk.

Met Steven Baart voor de wegens werkzaamheden gestopte Felix van der Sommen begon TOP de wedstrijd matig. Binnen enkele minuten was de stand al 0-2 en bij de ploeg uit Sassenheim leek het belang van deze wedstrijd nog niet erg door te dringen. Na een kwartier spelen vielen aan TOP-zijde dan toch de eerste doelpunten en was de stand door doelpunten van Sander Harmzen en Mascha Nieuwenhuijsen teruggebracht tot 4-5. De ploeg uit Bennekom bleef echter prima voort borduren op hun tactich spelletje. Vooral Stanley Larde en Steven Baart kwamen in verdedigend opzicht steevast in de rebound terecht. Doordat de ploeg uit Bennekom een lengtevoordeel had kon DVO zeer lang en doelgericht aanvallen. Na een kleine 20 minuten spelen was het Daniel Harmzen die geheel onterecht een gele kaart ontving wegens doorslaan. Toen vijf minuten later ook een speler van DVO voor dit vergrijp een kaart ontving werd de sfeer wat grimmiger. De leidsman uit Friesland raakte gedurende deze eerste helft het spoor meer en meer bijster en dit resulteerde in zeer vreemde beslissingen en irritaties bij de spelers. Nadat het rustsignaal had geklonken zochten beide ploegen met een terechte gelijke stand de kleedkamer, 8-8. en konden de gemoederen wat bedaren.

De start van de tweede helft was wederom voor de ploeg uit Bennekom. Met lange aanvallen werden de juiste mensen in stelling gebracht en dit resulteerde in doelpunten. TOP kon hier te weinig tegenover stellen en langzamerhand liep de ploeg uit Bennekom uit naar een voorsprong van 3 punten, 9-12. Voor coach Harold Jellema was het zon tien minuten na rust dan ook het sein om te wisselen. Steven Baart moest het veld ruimen voor de lange Tim van der Horst. Doel van deze wissel was het ontregelen van de aanval en het versterken van de rebound aan TOP zijde. Deze wissel pakte goed uit. Acht minuten voor tijd werd de stand terug gebracht tot 16-17 en vier minuten voor tijd tot 17-17 door twee benutte strafworpen van Stanley Larde. De spanning in Sporthal de Wasbeek was gezien de grote belangen om te snijden en het was vooral het publiek dat in deze slotfase als 9e man fungeerde. Onder luide toejuichingen was het uiteindelijk Tim van der Horst die na een prima actie van Sander Harmzen de stand op 18-17 bracht. In de laatste minuut was het de scheidsrechter die DVO een onterechte strafworp toekende. De leidsman- die ook de tweede helft grossierde in onbegrijpelijke beslissingen aan zowel TOP als DVO zijde- bleef echter resoluut in zijn beslissing. Het was echter de ploeg uit Bennekom die deze buitenkans niet wist te verzilveren en zich op deze manier de das om deed. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij publiek en spelers dan ook groot.Voor de ploeg uit Bennekom was het laatste fluitsignaal reden om fysiek en met ijzingwekkende bewoordingen verhaal te halen bij de scheidsrechter. Van de ploeg uit Bennekom onder leiding van Ben Crum een meer dan ordinaire en schandalige wanvertoning die zijn weerga niet kent.

Share