Club nieuws

TOP - DVO (16-14)

T.O.P. overtuigt nog niet, maar wint wel

De korfbalwedstrijd tegen DVO uit Bennekom werd afgelopen zaterdag met winst afgesloten (16-14). De winst was nipt, maar T.O.P. was duidelijk de betere ploeg. Het is echter nog niet in staat om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Door deze winst behoudt T.O.P. aansluiting met de top in de Hoofdklasse B.

Hoewel er in de hoofden van vele supporters wellicht sprake was van een beladen duel, was dat bij beide ploegen niet of nauwelijks te merken. In deze wedstrijd was er geen enkele referentie naar de uit de hand gelopen wedstrijd een jaar eerder. Dat geeft aan dat het beide verenigingen maar om een ding te doen is: prestatiegericht korfballen; en dat is een goede zaak! De wedstrijd was spannend, de onderlinge duels sportief. De meegereisde en muzikale Bennekomse supporters zorgden, samen met de aanhang van de thuisploeg, voor een mooie sfeer in sporthal De Wasbeek.

T.O.P. nam direct na het beginsignaal het initiatief en kwam binnen 3 minuten op een 2-0 voorsprong door goals van Bregtje van Drongelen. De eerste goal van DVO volgde kort daarna. De scores wisselden elkaar gaandeweg de eerste helft af zodat er na 30 minuten een ruststand van 9-6 op het scorebord stond. Stanley Larde, Sander en Daniel Harmzen zorgden naast Bregtje van Drongelen voor de goals in de eerste helft. De thuisploeg was in de eerste helft duidelijk de sterkere ploeg, maar kon dat nog niet uidrukken in meer goals. Met een verschil van 3 doelpunten was DVO echter zeker niet kansloos voor de winst.

Hoewel de zege van T.O.P. eigenlijk nooit in gevaar is gekomen kende de tweede helft een wat rommelig verloop. Al in de tweede minuut na rust verzuimde Daniel Harmzen te scoren uit een strafworp waarna enige tijd later zijn broer hetzelfde deed. Bovendien waren er in de tweede helft momenten van concentratieverlies waardoor T.O.P. enkele malen knullig balverlies leed. DVO profiteerde daar optimaal van. Dit ontnam T.O.P. de kans om verder uit te lopen en hield DVO tot het einde toe in de race. Het getuigt echter van doorzettingsvermogen dat T.O.P. in de wat mindere fases in de wedstrijd – waarin het onder druk kwam – collectief en gedisciplineerd omging met de aanvallen. Zeker opmerkelijk is dat in deze wedstrijd alle acht spelers gescoord hebben waarbij Stanley Larde (5), Bregtje van Drongelen (3) en Daniel Harmzen (3) het leeuwendeel voor hun rekening namen. Ondanks de gemiste strafworpen zorgden van Drongelen, Larde en aanvoerder Michael Star na 9 minuten in de tweede helft voor een stand van 12-8, het enige moment in de wedstrijd dat het verschil meer dan 3 goals was. Na de langste doelpuntloze periode van de wedstrijd (8 minuten) maakten de dames van T.O.P. het uiteindelijke verschil: Nisha Verweij scoorde in de 17e minuut de 13-11, Marion Broekhuizen 14-11 en Wendy Pleijter 16-13. Uiteindelijk werd de eindstand 3 minuten voor tijd bepaald op 16-14. Waar de wedstrijd eigenlijk uitermate sportief en zonder incidenten verliep liepen Michael Star en een speler van DVO in de slotfase nog tegen een gele kaart op.

Door deze belangrijke winst heeft T.O.P. vier punten uit drie wedstrijden en volgt het de koploper op twee punten achterstand. DVO is tot op heden nog puntloos. Op zaterdag 2 december speelt T.O.P. de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst Excelsior, een ploeg die geen onbekende is van coach Hans Heemskerk. Aanvang 17:05 uur in sporthal De Buitenhof in Delft.

Share