Club nieuws

TOP - Drachten (10-10)

TOP SPEELT GELIJK TEGEN HEKKENSLUITER

De korfballers uit Sassenheim hadden afgelopen zaterdag de kans zich definitief veilig te spelen in de Hoofdklasse B. Na 2 opeenvolgende verliespartijen tegen respectievelijk Oranje-Wit uit Dordrecht en SKF uit Veenendaal moest dan wel gewonnen worden van de rode lantaarndrager in de poule Drachten van der Wiel. Deze ploeg bekleedde tot afgelopen zaterdag de laatste plaats maar moest zeker niet onderschat worden. In de uitwedstrijd moest TOP alle zeilen bij zetten om de winst te halen. Afgelopen zaterdag was het eigenlijk niet anders, met veel fysiek geweld en 2 ploegen die totaal niet op schot waren werden de punten gedeeld. Drachten van der Wiel schoot met deze puntendeling weinig op evenals TOP. De rood-witten zijn 2 wedstrijden voor het einde van de competitie nog steeds niet in veilige haven en voor de ploeg uit Drachten lijkt degradatie onafwendbaar.

In een redelijk gevulde sporthal de Wasbeek was het de voor de geblesseerde Stanley larde spelende Michael Star die met zijn eerste schot direct doel trof. Het was echter Drachten van der Wiel dat direct antwoordde en zo hadden beide ploegen binnen de kortste keren de mand gevonden. Deze spectaculaire en trefzekere opening kreeg echter geen gevolg. De ploeg uit Drachten zocht direct vanaf het begin de fysieke duels en voor het normaal technisch spelende TOP was dit een moeilijk bespeelbare factor. Het was dan ook Drachten dat gedurende de eerste helft continu de voorsprong pakte. Toch waren er gedurende de eerste helft ook voldoende aanknopingspunten voor een goede afloop. Met veel inzet en spelbeleving werd er voor iedere bal geknokt en dit vertaalde zich aan het eind van de eerste helft in een gelijke stand, 5-5.

Ook de tweede helft begon moeizaam. Wederom was het Drachten dat direct een voorsprong pakte van een punt en de ploeg uit Sassenheim kon het juiste spelletje maar niet vinden. Vooral de op het schot terugzakkende heren waren een doorn in het oog. TOP leed hierdoor in de eerste fase na rust veelvuldig balverlies en dit kwam het spel niet ten goede. Ook de ploeg uit Drachten had het niet makkelijk tegen een strak verdedigend TOP maar leek na zon vijftien minuten spelen toch de beste winstkansen te hebben,7-8. Het was echter de prima spelende Michael Star die vijftien minuten voor tijd de ploegen weer op gelijke hoogte bracht, 8-8. Zoals bijna wekelijks deze competitie zou de slotfase bepalen wie er als winnaar uit de strijd zou komen. In het laatste deel van de wedstrijd kon het dan ook alle kanten op. Zeer opvallend was het gebrek aan zuiverheid bij beide ploegen. Schotkansen waren er legio maar zowel Drachten als TOP was niet in staat de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Toen Judith Kok 2 minuten voor tijd met een fraai afstandschot de stand op 10-9 bracht leek de wedstrijd dan ook beslist. Het was echter Drachten dat enkele seconden voor het laatste fluitsignaal door middel van een korte kans tekende voor een remise. Een terechte uitslag waar beide ploegen eigenlijk niets mee opschoten.

Share