Club nieuws

T.O.P. C1 wint sportprijs 2006 Teylingen

TEYLINGEN, 2 januari - De korfballers van TOP C1 hebben dinsdagavond de sportprijs van de gemeente Teylingen gewonnen. Het team is in 2006 Nederlands kampioen Veldkorfbal geworden.

De prestaties van de jeugd van TOP waren volgens wethouder Hollart dit afgelopen seizoen bijzonder. De A1 bereikte de halve finale voor de Nederlandse kampioenschappen veldkorfbal, TOP B2 speelde in het Districtkampioenschap van Nederland, TOP C1 won de finale en werd Nederlands Kampioen Veldkorfbal, TOP B1, C1 en TOP D1 stonden in de playoffs van het zaalkorfbal. Uiteraard stak het Nederlands Kampioenschap van de C1 boven de overige prestaties uit. Nooit eerder wist een C-team van TOP de Nederlandse titel te veroveren. Deze prestatie vertaalt zich verder met een selectie van spelers voor het district NoordWest van het KNKV en voor de jeugd van Oranje onder de 16 jaar.

Het vaste team van de T.O.P. C1 bestond in seizoen 05/06 uit de volgende spelers: Jongens: Gerco van Werkhoven, Bjorn Willems, Yorrick Thoms en Maurits van Tol. Meisjes: Dewi Willemze, Leonie Kronenburg, Danielle Reizevoort en Manon Wiegerink. De vaste reverves van het team waren : Jongens: Rik Kraan en Corne Tiggelman. Meisjes: Janneke Wullems en Floor Kokshoorn. Het team is het gehele jaar gecoached en getrained door de heren Sjoerd Hoogervorst en Sander Harmzen, zelf spelers bij de senioren van T.O.P.

Share