Club nieuws

T.O.P. - Blauw Wit (H) (17-6)

T.O.P. wint afgetekend
Er valt voor T.O.P. eigenlijk niets meer te halen dit veldkorfbalseizoen: de eerste plaats in de Overgangsklasse C is alleen theoretisch nog haalbaar als koploper Koog Zaandijk al haar drie wedstrijden nog zou verliezen. Het hoogst haalbare lijkt de tweede plaats. De vraag is derhalve of de spelers zich voor de laatste drie duels nog kunnen opladen. Afgelopen zaterdag kwam hekkesluiter Blauw Wit uit Heerenveen gereisd om de strijd met de Sassenheimers aan te binden. Zij kwamen van een koude kermis thuis en werden met 17-6 afgedroogd. Met de motivatie van de Sassenheimers zit het dus wel goed!

Het einde van het korfbalseizoen nadert. Traditioneel wordt in de maanden april en mei het tweede gedeelte van de veldcompetitie afgewerkt. T.O.P. heeft de kans op het kampioenschap vorige week verspeeld door te verliezen van koploper Koog Zaandijk. Deze ploeg heeft bovendien afgelopen zondag gewonnen en is daarmee nu kampioen. Een tweede plaats is dus het hoogst haalbare. Dat zou trouwens op zichzelf geen slechte prestatie zijn, want het begin van de veldcompetitie zag er voor de ploeg uit Sassenheim helemaal niet rooskleurig uit: eind september 2006 stond T.O.P. immers onderaan de ranglijst met slechts drie punten uit de eerste vier wedstrijden. De ploeg heeft duidelijk aan kwaliteit en doeltreffendheid gewonnen en heeft het geluk niet aan haar zijde dat in deze poule Koog Zaandijk met kop en schouders boven de andere ploegen uitsteekt. Een tweede plaats is echter de slechtste stek die je je kunt wensen, zeker voor een ploeg en een vereniging die het hoogst haalbare ambieert.

Afgelopen zaterdag moest T.O.P. het opnemen tegen Blauw Wit uit Heerenveen. Omdat er voor T.O.P. niets meer op het spel stond en de ploeg uit Heerenveen de punten hard nodig heeft om van die gehate onderste plaats af te komen, was de verwachting dat er een gemotiveerd en getergd Blauw Wit op de (kunst)grasmat zou verschijnen. Niets van dat alles was waar; evenals in de heenwedstrijd tegen de Friezen (14-5 winst voor T.O.P.) bleek ook nu Blauw Wit onmachtig tegen T.O.P. (einduitslag 17-6). T.O.P. bleek gemotiveerd en in goede vorm. Enige smetje op de wedstrijd was het feit dat T.O.P. geen enkele strafworp wist te benutten: alle vier de strafworpen aan T.O.P.-zijde gingen naast!

Op een zonnig en goed gevuld sportcomplex aan de Sportdreef in Sassenheim opende Daniel Harmzen de score. Daarna werden vrij snel achter elkaar drie strafworpen toegekend, waarvan alleen Blauw Wit wist te profiteren (1-1). De rest van de eerste helft werd gedomineerd door de doelpunten van Bregtje van Drongelen (4 maal) en Marion Broekhuizen (2 maal) die ervoor zorgden dat T.O.P. al voor de rust op een bijna onoverbrugbare voorsprong kwam. De ruststand was 8-3 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust ging T.O.P. op dezelfde manier verder, maar waren het met name de heren die de doelpunten voor hun rekening namen. Stanley Larde en Sander Harmzen waren productief met elk drie goals. Na een fraaie laatste doorloopbal van aanvoerder Michael Star werd de eindstand bepaald op 17-6. Ondanks de vooraf andere verwachtingen werd het een gemakkelijke overwinning voor T.O.P..Blauw Wit moet - in deze vorm - gaan vrezen voor degradatie.

Vanwege de viering van Bevrijdingsdag en de organisatie van het SchoolkorfbalSpektabel bij T.O.P., zijn de Sassenheimse korfballers komend weekend vrij. Op zaterdag 12 mei aanstaande speelt T.O.P. pas weer haar volgende wedstrijd: tegen Sporting Trigon. Aanvang 15:30 uur te Leiden.

Share