Club nieuws

TOP B2 disctrictskampioen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd om het districtskampioenschap van Noord West bij de B-jeugd op het programma. Zoals de meeste van jullie wel weten is onze B2 ongeslagen kampioen geworden in een van de eerste klasse en mocht daarom voor deze titel gaan strijden. Plaatsing voor het NK op zaterdag 10 juni te Utrecht was al zeker gesteld.

We vertrokken al vroeg met drie autos naar het veld van KIOS te Nieuw Vennep. Daar aangekomen hadden we nog zon een uur en een kwartier voordat we zouden starten. Samen met wat ouders eerst maar een (1,2,3) bakkie(s) koffie gedaan, terwijl de spelers zich al gingen omkleden om vervolgens te gaan schieten. Een half uur voor de wedstrijd gingen we de wedstrijdbespreking houden. Als je zover in het seizoen nog voor de prijzen strijdt dan wil je ze pakken ook, dat was wel het motto van de bespreking buiten het tactisch verhaal.

Gedisciplineerd begon de B2 aan hun echte warming up. De scheids had alle spelerskaarten al gezien en de opstelling van beide ploegen gekregen dus we konden gaan starten. Er was weer een redelijke supportersgroep uit Sassenheim, dus mede gesteund door de aanhang konden we gaan starten. En HOE? Binnen 3 aanvallen stonden we 0-3 voor!! Het achterverdedigen van Phoenix werd vakkundig door jullie afgestraft. Daarna kon Phoenix iets terug doen 1-3. Phoenix speelde veel openingsballen en op kansen rond de paal en daar hadden we het toch knap lastig mee. Aanvallend speelden we zeker het eerste stuk scherp en daarom hielden we ook een voorsprong van 3 a 4 punten. 1-5, 2-6, 3-7, 4-8. Helaas vlak voor rust kwam Phoenix nog op 5-8. Alle doelpunten van Phoenix werden dus gescoord uit kansen bij de paal of strafworpen. Onze goals vielen uit gevarieerde aanvallen en dat zegt veel…..
In de rust een paar details eruit gehaald, zoals meer je handen gebruiken in de paalzone en scherper zijn bij hun trucballen. Zelf minder plaatsfouten maken aanvallend en iets langer zoeken naar de goede kans met een betere rebound.
Het eerste stuk van de tweede helft was toch wel voor Phoenix. We hadden moeite om hun lange aanvallen te onderbreken en ook de scheids gaf veel vrije ballen. De scheids floot verder een prima wedstrijd en deze man gaat waarschijnlijk ook TOP C1 fluiten op 10 juni dus oefen op vrije ballen……
Phoenix bleef steeds op twee punten hangen, maar telkens als zij dachten in de wedstrijd te komen, kwam er een antwoord van TOP B2. Met enkele wissels probeerden de coaches de wedstrijd te kantelen, maar het lukte niet. Bij ons 1 wissel Tessa ging eruit en Debby haar zus(je) kwam 15 minuten voor tijd erin. TOP B2 bleef rustig en de aanvallen werden steeds langer. We liepen weer uit naar 4 doelpunten en je voelde dat de wedstrijd 5 minuten voor tijd gespeeld was. De tweede helft kwamen we weer tot 8 doelpunten en met 16 doelpunten in totaal heb je als ploeg gewoon scherp gespeeld. De uitslag werd 12-16 in ons voordeel en na afloop was er dan ook een hossende TOP B2, die de grote beker in ontvangst mocht nemen. Een titel is een titel en deze is voor TOP B2! Na afloop terug gegaan naar de kantine waar we nog een taart hebben gegeten en bloemen kregen van de ouders. OEI TOP hier schoten we toch even tekort. Het drankje kon op kosten van het bestuur, maar toch….

TOP B2, het was leuk om jullie te mogen coachen. Als spelers (Debby, Tessa en Milou) helemaal terug komen vanuit vakantieadressen, zoals de Ardennen, dan heb je als ploeg een klik (verzin maar een ander woord match?). Ouders die hebben gereden super!! Thaddeus en Vincent, jullie ook bedankt voor het creeren van zon goede ploeg. Luitjes heel veel succes op het NK en geniet nog maar ff van deze titel. DISTRICTSKAMPIOEN!

Steven

Share