Club nieuws

TOP - Albatros (12-13)

TOP LAAT HET SCOREND AFWETEN TEGEN ALBATROS

Na de pijnlijke thuisnederlaag van 2 weken geleden tegen Vriendenschaar uit Harindinxveld werd vorige week een goede overwinning behaald in en tegen het Zeeuwse Fortis. Voor afgelopen zaterdag stond een thuiswedstrijd op het programma tegen Albatros uit Zwijndrecht. De Sassenheimers hadden op eigen veld duidelijk nog wat goed te maken en leken voor de wedstrijd gebrand op een overwinning. De wedstrijd waarin TOP alle kans kreeg de overwinning in Sassenheim te houden liep echter uit op een drama. De Sassenheimers lieten het van de strafworpstip vijf van de zes keer afweten en miste daarbij ook nog talloze vrije ballen en goede kansen om en rond de korf. Tel daarbij op dat de ploeg uit Zwijndrecht wel geconcentreerd speelde en de geboden kansen direct afmaakte en de rekensom is snel gemaakt. TOP verloor op pijnlijke wijze en bungelt nu ergens onderaan in de overgangsklasse C.

Het begin van de wedstrijd was direct voor Albatros. De ploeg uit Zwijndrecht pakte een 1-3 voorsprong en was in de beginfase uiterst succesvol in het afronden van de kansen achter de korf. De Sassenheimers daarentegen kregen de bal echter uiterst moeizaam in de goede richting en hadden vele kansen nodig om tot een succesvolle afronding te komen. In deze eerste helft was het alleen Sander Harmzen die zich scorend kon onderscheiden. Hij zorgde er met 4 treffers voor dat TOP in het spoor kon blijven van de ploeg uit Zwijndrecht. Hierdoor konden de Sassenheimers de score repareren van 2-5 achter tot 6-7 een minuut voor de rust. Het was echter Felix van der Sommen die in het rustsignaal met een fraai schot van afstand de 7-7 nog liet aantekenen.

Toen Sander Harmzen in de tweede helft op 8-9 zijn derde strafworp miste werd al snel duidelijk dat het voor de Sassenheimers een uiterst moelijke middag zou gaan worden. Het vertoonde spel van Sassemse zijde was meer dan redelijk maar het benutten van kansen was niet om aan te zien. Vooral Daniel Harmzen spande deze middag de kroon. Met 2 gemiste strafworpen vele gemiste doorloopballen en schoten was hij illustratief voor de Sassemse formatie. Ook het inbrengen van Stanley Larde mocht deze middag niet meer baten. Twee minuten voor tijd zorgde hij er met een afstandschot nog wel voor dat TOP mocht hopen op een puntje en bracht de stand op 12-13. Albatros speelde deze slotfase echter prima uit en liet TOP met een wederom pijnlijke nederlaag gedesillusioneerd in Sassenheim achter.

Volgende speelt TOP de uitwedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen. Aanvang 14.30 uur.

Share