Club nieuws

TOP A3 schrijft junioren geschiedenis

 Het was een spannend jaar voor onze A3. In drie verschillende competities werd er om de titel gestreden, en alle drie de keren moest er in de laatste competitieronde gespeeld worden tegen de directe concurrenten. in oktober werd SDO A2 in de laatste seconden afgetroefd, in maart was de Meervogels A3 helaas de betere waardoor het kampioenschap gedeeld moest worden, en afgelopen zaterdag stond de kraker tegen KZ Danaiden A2 op het programma. Er ruste een vloek op de coach, die door allerlei omstandigheden alle drie de keren niet bij de wedstrijd kon zijn. Maar wederom werd er verdiend geworden en heeft onze A3 daadwerkelijk de triple behaald. Drie keer kampioen worden is een kunststukje dat sowieso maar sporadisch voorkomt binnen onze mooie vereniging, en schijnt nog niet eerder gepresteerd te zijn door junioren uit Sassenheim. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat we trots op deze geweldige prestatie zijn. Er werden 24 wedstrijden gespeeld, waarvan er 18 werden gewonnen. Met een doelsaldo van 238 voor en maar 157 tegen kunnen we spreken van een uitstekend resultaat.
Het begon allemaal met een oefenwedstrijd op 27 augustus tegen de Meervogels. In de plensende regen werd hun A4 van de spreekwoordelijke mat geveegd. Het zou het begin zijn van een schitterend jaar met kleedkamers schoonmaken, meters halen, spelen tegen Loempiaverkopers, Hoog-Laagballen, SAS-ballen, veters strikken, team uitjes, galas, TOPfeesten, Ahoy Games, pijnlijke stuitjes, zwaaien naar de tribune, strijden tot het einde, gemengd douchen maar vooral van heel veel plezier. In de loop van het jaar werd er heel duidelijk een hecht team gevormd; een sociale brij van jongeren die niet alleen heel gezellig zijn, maar ook nog eens voortreffelijk kunnen korfballen. Gedurende het seizoen kregen we te maken met lange afwezigheid van Ysette, Annabel en later Paul, maar ondanks dat we in veel verschillende samenstellingen gespeeld hebben bleven we er de hele tijd voor knokken. Ik denk overigens wel dat de meeste meters afgelegd zijn langs de lijn, waar een ietwat energieke coach regelmatig moeite had om stil te blijven zitten.

Ik wil een speciaal bedankje voor alle invalspelers: (Danielle, Lisa, Ashley, Anneroos en Wessel) en aan alle invalcoaches die hun stinkende best hebben gedaan om het zooitje ongeregeld te regelen (Tim van der Horst, Tjalling Ciggaar, Christiaan Germans, Ivo van der Kwast, Gerco Westerbeek en Paul van Gent). Super bedankt voor al jullie hulp!

Behalve spelen bij hun eigen wedstrijd moest er ook regelmatig ingevallen worden bij andere teams. Het kwam regelmatig voor dat onze A3-ers al een wedstrijd in de benen hadden, om daarna meteen door te moeten voor hun eigen wedstrijd. TOP mag blij zijn dat iedereen wilde helpen bij het opvullen van de A2, A4 en B2 dit jaar. Zelfs kampioenschapsfeestjes werden overgeslagen om nog snel ergens anders in te kunnen vallen. Dankjulliewel voor al jullie inzet, zowel bij de A3 als bij het invallen, als bij het coachen en training geven aan jullie eigen jeugdteams.

Ik wil nog een bedankje geven aan Chef vervoer Karin Westerbeek en aan Chef puzzel Wilma Amkreutz die elke week weer een gigantische opgave had om alle juniorenteams vol te krijgen. Dank aan onze sponsoren die ons weer in een hartstikke mooi pak hebben gehesen. Maar vooral een bedankje aan Tim van der Horst die kwam kijken bij trainingen, regelmatig gecoacht heeft, hielp met organiseren van onze juniorenavondjes en een goede sparringpartner was dit jaar.

Jullie waren een geweldig team en ik ben trots dat ik jullie mijn team mag noemen.

Jan-Willem
Share