Club nieuws

TOP A1 kruisfinalist

Op zaterdag, 20 mei speelde TOP A1 haar laatste wedstrijd thuis tegen de OVVO A1. Vier teams streden nog om 2 kruisfinale plaatsen.
Stand vooraf:

 • Fortuna A1 13-19
 • Ovvo A1 13-19
 • TOP A1 13-18
 • Dalto A1 13.18
  Omdat onderlinge resultaat tegen Dalto beter is, had TOP A1 genoeg aan winst.
  Vorig weekend werd de wedstrijd tegen Fortuna met 12-11 verloren en deze zaterdag moest het dan gaan gebeuren tegen Ovvo. In de zaal heeft Ovvo ons de das omgedaan in de laatste wedstrijd 14-15 en de verwachting was dat het een zenuwslopende wedstrijd zou gaan worden.

  De wedstrijd:
  Onder leiding van een goede scheidsrechter met een grensrechter, die beiden de handen vol hadden, werd er een sportieve, maar o zo spannende wedstrijd gespeeld. Tot aan de laatste seconde is het spannend gebleven en kwam TOP A1 als terechte winnaar uit de strijd. Na een zenuwslopende 1e helft met een ruststand van 4-4 onder lastige omstandigheden met wind, zijn we de 2e helft goed gestart en hebben we voortdurend voor gestaan. Na 8-6 en de 9-7 hadden we de wedstrijd op slot moeten zetten, maar de spanning bleef in de wedstrijd zitten. Met een stand van 9-8 misten we 3 minuten voor tijd ook nog uit een strafworp en werden de gezichten aan de kant steeds strakker. De ontlading was des te groter toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot.

  Een fantastisch resultaat met alle complimenten voor alle spelers en invallers en met name voor Annemarie die de 2e helft van het veld van de zijlijn moet toekijken door een blessure. Het seizoen is nog niet voorbij. Nog een aantal belangrijke wedstrijden en daarna een gepast slotfeest.
  Namens TOP A1, wil ik alle supporters bedanken en hopen wij op veel steun in de komende cruciale beslissende wedstrijden.

  Op zaterdag, 10 juni worden de volgende kruisfinales gespeeld:
  In Delft spelen Fortuna A1 en Deetos A1 tegen elkaar en In Papendrecht speelt PKC A1 tegen TOP A1, de tijden zijn nog niet bekend.
  De winnaars spelen op 17 juni de finale op de Nationale Korfbaldag te Eindhoven.

  Op 31 mei speelt TOP A1 de bekerwedstrijd in de halve finale thuis tegen Veo A1.
  Gr Aad

 • Share