Club nieuws

Toetje voor TOP/Quoratio 2

In de schaduw van het eerste en de NK’s voor de jeugd, speelde zich bij TOP 2, toch nog onverwacht, een spannende strijd af voor het vierde play-off ticket. De goede resultaten in de afgelopen weken, waarbij de winst op Blauw Wit de meest in het oog springende was, zorgden ervoor dat er in de laatste speelronde nog kansen waren om dit ticket te bemachtigen. Er was een aantal scenario’s mogelijk, daarmee zal ik niemand vermoeien, maar stap 1 was wel een belangrijke, namelijk winnen van Fortuna. Daarna was het afwachten wat er in Bennekom gebeurde. Eerst de eigen wedstrijd, zoals al eerder gezegd, de ploeg groeit iedere week en tegen Fortuna werd dat nog maar eens bevestigd. In de voorbespreking werd de focus benadrukt, dezelfde focus die ook TOP D1 had laten zien op het NK. Met de focus zat  het wel goed, ook met de rebound, de inzet, de verdediging en het aantal doelpunten bij rust. Vooral het hoge aantal aanvalskansen viel op, sommige aanvallen leverden wel 7 schoten op. Linda had heel weinig kansen nodig en schoot een hoog percentage. De onvervalste buzzerbeater van Melissa betekende een 15-6 ruststand.

Na rust ging TOP door en Fortuna had alleen in de aanvoerder een speler die het scorend aankon. De overige spelers hadden teveel moeite met het goede spel van TOP. Dat aanvallend pas in de 37eminuut de eerste echte plaatsfout werd gemaakt was daarvan een mooi voorbeeld. Bij 17-8 stonden alle spelers op het formulier en dat was een mooie gelegenheid om de reservespelers ook nog speelminuten te geven. Invallers Thomas (was wel erg vroeg geweest ’s ochtends), Wouter (de ideale teammanager) en Thimo (geef hem een bal en hij scoort) en Michelle (lekkere afstandspegel) deden ook nog een duit in het zakje en de laatste goal van de wedstrijd was van Danny. Je zou het een soort Pikaargoal kunnen noemen, maar ik houd het bij een prachtige Buninggoal, bij deze geïntroduceerd. Eindstand 27-20.

En toen begon het wachten, gelukkig maar 2.46 minuten. DVO stond voor tegen DSC en dat was voldoende voor de fel begeerde vierde plek. Wachten duurt lang……maar het was de moeite waard. DVO won (hartelijk dank!) en de vierde plek was dus voor TOP!!!!! Dit betekent een kruisfinaleplek tegen de nummer 1 KZ 2. Een hele lastige tegenstander, maar in de vorm waarin TOP 2 dit moment verkeert kunnen er nog mooie dingen gaan gebeuren. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 24 maart, 20.30 uur bij KZ in Koog aan de Zaan. We kunnen alle support gebruiken, dus………BE THERE!!

Share