Club nieuws

Theo Korporaal Korfbal Spektakel

Al 20 jaar organiseert Fortuna/Delta Logistiek als voorbereiding op de nieuwe zaalcompetitie het Fortuna Korfbal Spektakel, afgekort het FKS. Dit toernooi is inmiddels een begrip in de korfbalwereld!

 

TOP/SolarCompleet werd begin dit jaar uitgenodigd om, na een aantal jaren afwezigheid, weer aan het FKS deel te nemen. De ‘oude opzet’ met wedstrijden op de vrijdagavond (voor de tweede teams) en op zaterdag (finale wedstrijden eerste teams, afhankelijk van de resultaten van de tweede teams) was aanleiding om contact met Fortuna te zoeken. Mede omdat TOP bij de organisatie van haar eigen FOUR/ICT toernooi ook tegen een aantal zaken aan liep, zoals bijvoorbeeld de dubbele belasting van vrijwilligers. 

 

Tijdens het overleg is een aantal voorstellen besproken en dit heeft er uiteindelijk toe geleid, dat TOP/SolarCompleet en Fortuna/Delta Logistiek het toernooi gezamenlijk gaan organiseren! Het toernooi wordt uitgebreid naar twee volwaardige weekenden, waarbij de wedstrijden het eerste weekend in Sassenheim worden afgewerkt en het finaleweekend in Delft. Tevens worden er diverse side-events, zoals een business borrel gepland. Tot slot is de intentie uitgesproken, het toernooi voor minimaal drie jaar gezamenlijk te organiseren.   

 

Bij een nieuwe opzet hoort ook een nieuwe naam. Ook hier waren beide verenigingen het snel over eens. Het FKS heet vanaf nu: Theo Korporaal Korfbal Spektakel. Theo Korporaal had, zoals u wellicht weet, warme banden met beide verenigingen. Een geweldig eerbetoon aan dit icoon voor de korfbalsport.

 


De deelnemers dit jaar zijn: AKC Blauw Wit, DVO/Accountor, Fortuna/Delta Logistiek en TOP/SolarCompleet. Hieronder het volledige programma:

 

Zaterdag 26 oktober  [Sporthal De Korf in Sassenheim]

 

Fortuna/Delta Logistiek 2 - DVO/Accountor 2..........20 - 23

TOP/SolarCompleet 2 - AKC Blauw Wit 2..........20 - 18

Fortuna/Delta Logistiek 1 - DVO/Accountor 1..........24 - 35

TOP/SolarCompleet 1 - AKC Blauw Wit 1..........34 - 25

 

Vrijdag 1 november  [Sporthal Fortuna/Delta Logistiek in Delft]

 

Finales reserve teams

 

Fortuna/Delta Logistiek 2- AKC Blauw Wit 2..........25-11

TOP/SolarCompleet 2 - DVO/Accountor 2..........20-18

 

Zaterdag 2 november  [Sporthal Fortuna/Delta Logistiek in Delft]

 

Finales eerste teams

 

Kleine finale Fortuna/Delta Logistiek 1- AKC Blauw Wit 1.........29-16

Finale DVO/Accountor 1- TOP/SolarCompleet 1..........25-26

 


 

De wedstrijden van de 1e teams worden gespeeld volgens de regels voor het komende Korfbal Leagueseizoen 2019-2020. Dus inclusief de recent door het bondsbestuur vastgestelde spelregelexperimenten:

 

  • Een groene kaart, gecombineerd met een tijdstraf van vijf minuten en een verplichte wissel;
  • Een wedstrijd wordt geleid door twee scheidsrechters;
  • Een strafworp wordt genomen door degene wiens doelkans verloren gaat. 

 

Wij heten u op zaterdag 26 oktober van harte welkom in sporthal De Korf, waar de toegang gratis is!

 

 

 

 

 

Share