Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Teamindeling jeugdteams seizoen 2021-2022

Wat een enerverend jaar voor iedereen! Voor de kinderen, die zo graag korfballen en het nu het grootste deel van het jaar met onderlinge wedstrijden en trainingen moesten doen. Voor ouders, die zo graag het sportplezier van hun kinderen aanschouwen en niet in de laatste plaats voor ons; met plezier zorgden we iedere zaterdag voor een invulling, maar ook wij zien liever echte wedstrijden.

Het hele seizoen hebben we jullie regelmatig op de hoogte gehouden van de stappen in het proces om tot een teamindeling te komen. Het moest anders dit jaar en hoe hebben we dit nu gedaan, zeker omdat er ook kinderen langdurig afwezig geweest zijn i.v.m. Covid? Juist de invulling van onze zaterdagen met veel onderlinge wedstrijden heeft ons veel informatie gegeven over de ontwikkeling van onze kinderen; op korfbaltechnisch vlak, maar ook wat betreft motorische ontwikkeling en motivatie en drive. In combinatie met de enquêtes die de trainers hebben ingevuld en de gesprekken die we met veel van hen gevoerd hebben, hebben we toch een beeld gekregen.

 

Uiteraard is de manier waarop we hebben gekorfbald hebben afgelopen seizoen anders dan anders. We hebben onze indeling er echter wel op gebaseerd. Het kan zijn dat we hierin kinderen onjuist hebben ingedeeld; we vragen je begrip hiervoor en willen je adviseren om het komende seizoen te laten zien dat we het bij het bij het verkeerde eind hadden.

 

Waar letten we op bij het indelen van de teams?

In basis volgen we de regels van het KNKV m.b.t. de leeftijdsgrenzen en gemiddelde leeftijd van een team. In principe delen we de kinderen in in de letter, waar het kind volgens de korfballeeftijd hoort. Enkele kinderen zijn in een andere letter ingedeeld, daarover hebben we van te voren contact gehad. Verder letten we op de verhouding jongens en meisjes. In bepaalde letters hebben we onvoldoende jongens, we kiezen in die situaties voor teams met minder dan vier jongens of zoals in de E voor een meisjesteam.

Verder proberen we evenwichtige teams te maken. Daarbij kijken we naar welke kinderen het beste bij elkaar passen qua beleving en qua ontwikkeling.

Het KNKV geeft teams punten op basis van onze teamindeling en zorgt dat teams van ongeveer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Dit maakt dus, net als vorige seizoenen, dat het cijfertje dat bij jouw letter staat niet meer ‘belangrijk’ is; je speelt immers altijd op je eigen niveau. Een team met een hoger cijfer kan hierdoor ook in een sterkere poule zijn ingedeeld dan een team met een lager cijfer. 

 

Voor de selectieteams B, C, D kijken we vooral naar spelniveau, potentie en drive/motivatie. In de overige teams kijken we ook naar vriendschappen. Indeling bij vriendjes en vriendinnetjes moet niet ten koste gaan van andere kinderen, dus daar waar dat het geval was, gaat het evenwicht in de teams voor en kunnen wensen niet worden ingewilligd.

 

Trainers

We zijn uiteraard niet voor niets een trainerswerving-campagne gestart. Een aantal teams moet nog van een trainer/coach voorzien worden. We doen natuurlijk ons uiterste best om dat voor de start van de competitie voor elkaar te hebben. Waar al bekend hebben we de trainers en coaches bij de teams gepubliceerd. 

 

En nu?

We hebben bijna 270 kinderen in een team ingedeeld. Er zullen altijd kinderen zijn, die iets anders verwacht hadden en positief verrast zijn. Een ander zal teleurgesteld zijn. De ervaring leert, dat de nieuwe indeling vaak erg mee valt. Geef het de tijd en mocht blijken, dat je het écht niet naar je zin hebt, kun je contact met opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We wensen iedereen een mooi slot van dit seizoen met nog leuke activiteiten en een goede zomer!

 

Namens de TC Jeugd,

 

Steven Baart en Steven Kalkman

 

--> TEAM INDELING JEUGD SEIZOEN 2021 – 2022 (PDF) <--

 

 

 

 

 

 

Share