Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Teamindelingen Jeugd seizoen 2023 - 2024

Het is weer gelukt, na een half jaar vergaderen, puzzelen, wedstrijden bekijken en discussiëren kunnen we zeggen, dat de teamindeling gereed is. We starten komend seizoen met 34 jeugteams, drie meer dan bij de start van het vorige seizoen. Onderaan dit stuk vind je de link naar de teamindeling voor het seizoen 2023-2024. We vragen jullie eerst dit stuk goed door te lezen voor je op de link klikt. In dit stuk lees je namelijk hoe we te werk zijn gegaan en met welke dingen we rekening moeten houden (vanuit het KNKV) en met welke dingen we rekening willen houden (vanuit de visie van de vereniging).

Waar letten we op bij het indelen van de teams?

 

Er zijn drie organisatorische aspecten die de basis vormen voor de teamindeling:

 

Leeftijd

De gemiddelde leeftijd (aan de hand van het geboortejaar) moet corresponderen met de letter van de leeftijd.

 

A - 2005, 2006, 2007

B - 2008, 2009

C - 2010, 2011

D - 2012, 2013

E - 2014, 2015

F - 2016, 2017

 

In principe delen we kinderen in in de letter van hun leeftijd. In een enkel geval wijken we daar van af en zit een kind hoger of lager dan zijn letter.

 

VERHOUDING JONGENS EN MEISJES

We beoefenen een gemengde sport en daar willen we dan ook zo veel als mogelijk aan voldoen. Bij sommige teams is er sprake van scheve verhoudingen. Ieder kind zal in deze teams evenveel speeltijd krijgen.

 

SPEELSTERKTE EN ONTWIKKELING

Plezier is een belangrijke factor. Tegelijkertijd een ingewikkelde: kinderen moeten niet in een team spelen waarin het niveau te hoog ligt, omdat ze anders op hun tenen gaan lopen. Anderzijds kan het fijn zijn om een mix te maken van kinderen die al langer korfballen en kinderen die pas zijn begonnen. Je leert immers sneller als kinderen om je heen het spel al een beetje door hebben.

Naar aanleiding van onze teamopgave deelt de bond onze teams aan de hand van een sterktecijfer in. Ieder kind in een team brengt een bepaald aantal punten mee op basis waarvan een sterktecijfer wordt bepaald. Dat houdt in dat er in de poules teams van nagenoeg gelijke sterkte worden ingedeeld. Het cijfer achter de letter is daarmee in de breedtesport onbelangrijk geworden. Een vierde team kan een hoger sterktecijfer hebben dan een derde team en daarom hoger ingedeeld zijn.

In de selectieteams kijken we naar spelniveau, potentie en het formeren van het optimale team. 

 

HOE KOMEN WE DAN TOT EEN INDELING?

Het hele seizoen door zien de TC Jeugdleden veel (delen van) wedstrijden en trainingen van alle kinderen. We volgen de ontwikkeling van de kinderen en hebben hier ook input over gekregen van jullie trainers. Ook hebben we intern veel korfbaldeskundigen, die ons van input hebben voorzien, zoals ervaren groepstrainers en de Hoofden Opleiding. 

Deze informatie koppelen we aan niet-korfbalgerelateerde zaken als trainingsinzet en de wensen die zijn ingediend (die we niet allemaal hebben kunnen inwilligen) en vervolgens is dit al vanaf januari een belangrijk onderdeel van de TC Jeugdvergadering.

 

EN NU?

We hebben ongeveer 300 kinderen in een team ingedeeld. Dat is een behoorlijke puzzel geweest. Er zullen altijd kinderen zijn, die wellicht positief verrast zijn omdat ze met andere kinderen gaan spelen. Dat kan spannend zijn, maarDe ervaring leert, dat de nieuwe indeling over het algemeen erg mee valt. Dus probeer het gewoon en wanneer na een paar wedstrijden blijkt dat je het echt niet naar je zin hebt, kun je contact met opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Je kunt vanaf 5 dagen na publicatie van de teamindeling een vraag stellen via het hierboven genoemde mailadres. Voor die tijd mailen heeft geen zin, er wordt niet gereageerd op deze mails. Op appjes naar de voorzitters of lettercoördinatoren persoonlijk wordt ook niet gereageerd en je zult verwezen worden naar ons mailadres.

 

TRAINERS

Er is weer een nieuwe lading jeugdigen aangesloten bij ons trainerscorps. Deze trainers (en alle anderen) zullen begeleid worden door de Hoofden Opleiding, maar ook hebben we bij deze teams ouders als begeleiders. We missen op een aantal teams nog trainers/coaches. We zijn nog heel druk bezig die teams te bemensen . 

We starten met trainen in de week van 21 augustus. Selectieteams starten een week eerder in de week van 14 augustus. Het gaat om de teams A1/2, B1/2/3, C1/2, D1/2. Het trainingschema wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

 

Met vriendelijke groet,

Steven Baart en Steven Kalkman

Voorzitter TC Jeugd

 

klik hier voor de team indelingen Jeugd 2023-2024

Share