Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TC Jeugdnieuws, september 2023

Het seizoen is afgelopen weekend weer begonnen. Het was weer een gezellige bedrijvigheid op ons sportveld en ondanks de warmte werd er om iedere bal gestreden. 
In het eerste TC Jeugdnieuws stellen we ons onder andere aan jullie voor.

 

Samenstelling TC Jeugd 2023-2024

Ten opzichte van het vorige seizoen hebben we een iets andere samenstelling, die je hieronder kunt lezen. Maar eerst beantwoorden we de vraag, wat we nu eigenlijk doen en hoe je contact met ons kunt opnemen.

De TC Jeugdleden, in het bijzonder de lettercoördinatoren, zijn het eerste aanspreekpunt bij vragen, opmerkingen en problemen. Meld het ons alsjeblieft als er iets aan de hand is, thuis of in het team of als je het niet naar je zin hebt. Vaak horen we achteraf dat er iets gespeeld heeft, dan kunnen we er helaas niets meer aan doen. Je kunt ons het beste bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Verder zorgen we dat de teams trainers hebben, onderhouden we het contact met hen en spelen we een rol (naast de Hoofden Opleiding) in het begeleiden van de trainers. Het hele jaar door bekijken we wedstrijden om op deze manier, met input van de trainers, de ontwikkeling van de kinderen te monitoren.

 

Dit seizoen bestaat de TC Jeugd uit:

 

Pieter van der Lans Lettercoördinator F
Hugo Faas Lettercoördinator E
Anne Geerars Lettercoördinator D
Johanna de Vos – van Drongelen Lettercoördinator C
Romée Hoogervorst Lettercoördinator B
Jetske Marcelis Lettercoördinator B
Victor Schraag Lettercoördinator A
Bas van Amsterdam Lettercoördinator A1-2
Charlotte Wilbrink - Westerbeek Lettercoördinator A1-2
Ben van Tol Lid
Steven Baart Voorzitter Kwaliteit en Ontwikkeling
Steven Kalkman Voorzitter Organisatie en Communicatie

 

We zoeken nog iemand voor Wervingszaken, een functie die ondersteunend ingestoken wordt aan de TC Jeugd. Heb je interesse, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

A-teams

Door wat late opzeggingen in de toch al krappe A6 hebben we moeten besluiten dit team terug te trekken. We hebben de kinderen uit het team gelukkig kunnen verdelen over andere A-teams en een seniorenteam, zodat zij toch lekker kunnen korfballen.

 

Ouderbijeenkomst nieuwe leden

Voor de ouders van nieuwe F-leden heeft er al een drukbezochte informatiebijeenkomst plaatsgevonden. Aanstaande woensdag vindt deze plaats voor ouders van nieuwe kinderen, die in de E spelen. Mocht je kind al in de D spelen of kon je bij de F-bijeenkomst niet aanwezig zijn, wees van harte welkom om aan te sluiten. Meld je even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

D-teams

In de D-teams hebben we in de zomer wat geschoven, waardoor de D3 met 12 kinderen speelt en de D4 en de D5 krappe teams zijn. Om het invallen en reserve staan in de D4 en D5 soepel te laten verlopen wordt er een invalschema gemaakt, waarin de kinderen van de D3 (en enkele E-teams) worden ingedeeld. In de praktijk betekent het dat de kinderen ongeveer eens in de 6 weken een extra wedstrijd spelen. Niet iedereen vindt dit leuk, maar we vragen de ouders om de kinderen te stimuleren het wel te doen. Mocht je kind echt niet kunnen, dan zal je moeten ruilen met een kind dat voor een andere wedstrijd staat ingedeeld en deze wijziging even doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zorgen wij dat de coaches ook op de hoogte zijn. 

 

Afzeggen voor wedstrijden

Het is in de afgelopen jaren gebleken, dat er erg veel wordt afgezegd. Bedenk vóór je je afmeldt voor de wedstrijd of het echt noodzakelijk is dat je niet kunt spelen. Kun je de andere activiteit verplaatsen, later aansluiten of overslaan? Graag: korfbal is een teamsport, waarbij het team er vanuit gaat dat iedereen aanwezig is. Bovendien worden de wedstrijdsecretaresses behoorlijk belast om alle teams compleet in het veld te krijgen. Maak het ze gemakkelijker en zeg alleen af als het écht noodzakelijk is.

En mocht je nu al weten dat je bv in een bepaald weekend op vakantie bent, dan kun je dat nu al melden.

 

We wensen jullie allemaal veel succes en vooral veel plezier bij de trainingen en de competitie.

TC Jeugd

Share