Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TC Jeugdnieuws met o.a. proces teamindeling

Achteraf heeft Nick het al voorspeld met de lancering van zijn kledinglijn; het wordt NIXS op 13 maart. Na een heel succesvolle Korfbalinstuif op 6 maart, gooide storm Evert roet in het eten voor de eerste vervolgtraining: meer dan de helft van de nieuwkomers op 6 maart had zich hiervoor opgegeven; maar liefst 17 kinderen! En ook teleurstelling bij de oudere kinderen; na een aantal weken van zaterdagtrainingen zou er weer een onderlinge wedstrijd gespeeld gaan worden. Maar niet getreurd, we schuiven het programma een week door! Nieuwe kansen dus aankomende zaterdag!

 

TC Jeugd

Er is geen competitie op het moment, maar dat betekent niet dat de TC Jeugd stil zit. In samenspraak met de Hoofden Opleiding zorgen we iedere week voor de zaterdaginvulling, zijn we in januari al begonnen met de teamindeling voor het volgende seizoen en hebben we nauw contact met het bestuur omtrent het Corona-beleid en de te ondernemen acties.

Ook hebben we vorige week ontzettend genoten van de, hierboven al genoemde, drukbezochte Korfbalinstuif. Goed georganiseerd door kartrekker Simone Baas in samenwerking met de lettercoördinatoren en uiteraard de trainers; een evenement waarbij het heel even een gewone zaterdag leek, maar dan zonder genietende ouders langs de kant.

 

Teamindeling

We schreven het hierboven al, ieder jaar starten we in januari met de teamindelingen voor het volgende seizoen. We maakten een raamwerk van de aantallen kinderen en de verhouding jongens/meisjes in iedere letter en bekijken of we met die aantallen evenwichtige teams kunnen maken wb niveau en geslacht. In de tijd erna hebben we inmiddels een basis voor de teamindeling neergezet, die we de komende maanden verder gaan uitwerken.

 

Hoe doen we dat dit seizoen?

We kunnen ons voorstellen dat je deze vraag stelt. Want het is allemaal anders; toch denken we ons een goed beeld te kunnen vormen van de ontwikkeling van de kinderen. Er wordt uiteraard wel volop getraind, dus er wordt veel geleerd. Daarnaast hebben we input van de trainers, die we gebruiken. Zij hebben in december een enquête ingevuld en we vragen hen dat binnenkort nog eens te doen. Daarnaast hebben we veel contact met de Hoofden Opleiding, die samen met de trainers invulling geven aan de zaterdagtraining en verder zijn de lettercoördinatoren ook veel aanwezig.

 

Kinderen die momenteel niet komen trainen

Er is een aantal kinderen dat momenteel niet komt trainen vanwege de Corona-maatregelen. Uiteraard is dat een keus, die wij respecteren. We hopen dat de omstandigheden de komende tijd dusdanig veranderen, dat we ook deze kinderen binnenkort weer mogen begroeten. 

 

Aantallen

Hieronder zien jullie de huidige aantallen van onze hele jeugdafdeling. Uiteraard verwachten wij dat er zeker bij de pupillen nog nieuwe leden bij komen, daar zijn wij in ieder geval druk mee bezig. 

 

Verhoudingen komend seizoen 2021 -2022

Letter (geboren van-tot) 

totaal 

meisjes

 jongens

Teams (minimaal aantal)

F (2014 - 2015) *

12

7

5

3

E (2012 - 2013)

42

29

13

8

D (2010 - 2011)

60

29

31

6

C (2008 - 2009)

58

33

25

6

B (2006 - 2007)

42

25

17

4

A (2003 - 2005)

76

40

36

7

totaal 290 163 127 34

 * (exclusief overkomende kangoeroes) 34 teams

 

Jullie zien dat de verhouding jongens/meisjes in een aantal letters uit de pas loopt.

Met mimimaal 34 jeugdteams, exclusief de Kangoeroes en de A1 en A2 hebben we één van de grootste jeugdafdelingen van het land. Dat geeft mogelijkheden, iedereen kan in een team spelen met gelijkgestemde kinderen. Maar ik denk dat iedereen zich ook kan voorstellen dat het een enorme klus is om deze puzzel te leggen. 

 

Wensen

Met het laatste stuk komen we op ‘wensen’. Wil jij volgend seizoen bij jouw vriendin of vriend in een team, dan kun je dit kenbaar maken tot uiterlijk 5 april. We willen dan graag van beide kinderen een mail, zodat we zeker weten dat de wens van twee kanten komt. Het sturen van een wens is geen garantie, dat jullie ook daadwerkelijk bij elkaar in het team komen. We doen uiteraard wel ons best om het binnen de door ons gestelde uitgangspunten voor elkaar te krijgen.

Weet je al dat je wil gaan stoppen aan het eind van het seizoen? Geef het (naast bij het secretariaat) ook bij ons aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de teamindeling. Twijfel je of je door wil gaan? Geef dat ook bij ons aan, zodat we met elkaar kunnen kijken waar de twijfel vandaan komt en wat we kunnen doen om deze weg te nemen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Trainers en coaches

We proberen ook in deze tijd in nauw contact te staan met onze trainers en coaches. De Hoofden Opleiding en onze lettercoördinatoren vervullen hierin een belangrijke rol. We zijn ontzettend trots op onze trainers die elke week trainingen verzorgen en zich vaak flexibel moeten opstellen. Complimenten daarvoor!

Alle teams zullen ook volgend seizoen weer van enthousiaste trainers en coaches voorzien worden. We gaan er vanuit dat de huidige trainers door zullen gaan; we gunnen iedereen weer een normaal seizoen. Dat maakt het een stuk leuker! 

 

Ook zijn wij altijd op zoek naar trainers! Welk team ga jij doen?

 

Je hebt ook vast de club gemist!

Ook jij bent het verplicht thuis zitten zat!

Jij mist de gezelligheid van de club!

 

Dat kan anders; je kunt een bijdrage leveren aan de club door onze jeugd training te gaan geven. Dat kan met je vrienden en vriendinnen, ook in een iets groter aantal, waardoor jullie elkaar kunnen afwisselen en je minder tijd hieraan kwijt bent. Trommel wat mensen op en meld jullie aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

En denk je nou; ‘Dat training geven is niets voor mij?’ Dat komt goed uit, want je kunt ook iets in organisatie betekenen door je aan te melden voor de TC Jeugd! We zoeken een lettercoördinator en kunnen ook nog algemeen leden voor onze commissie gebruiken.

 

Ook voor vragen en opmerkingen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Share