Club nieuws

TC-Jeugd nieuws: positiviteit

Wat een gekke eindperiode van het zaalseizoen gaan we in: een aantal teams zal zaterdag de laatste wedstrijd spelen en andere teams krijgen seizoensverlenging i.v.m. play-offs voor het kampioenschap of degradatie. Een aantal breedtesportteams strijdt nog voor het kampioenschap, andere teams hebben te weinig wedstrijden kunnen spelen om genoeg punten te halen voor een kampioenschap. Knotsgek, maar wat zijn we blij, dat we iedereen weer in het veld plezier zien hebben.

 

Robin Bakker in Oranje U17

Robin uit de A1 heeft zich in de kijker gespeeld op het RTC-toernooi en heeft daarmee een plaats veroverd in Oranje U17. 

Robin, van harte gefeliciteerd!

 

Toernooien

TOP zal met alle 1e en 2e teams A t/m F deelnemen aan een toernooi bij TEMPO op 2e Pinksterdag.

De overige teams zullen (op inschrijving, waarover later meer) deelnemen aan het toernooi bij VEO op Hemelvaartsdag.

Zet deze dagen alvast in jouw agenda.

 

Oefenwedstrijden

Hugo heeft al voor veel teams een oefenwedstrijd op het veld kunnen regelen. Je vindt een overzicht hier:

https://korfbaltrainer.nl/wedstrijden/pdf/weekoverzicht.php?id=6

Binnenkort kun je dit overzicht ook vinden bij ‘Programma/Uitslagen/Standen’ op de site.

 

Ouders en trainers opgelet.

We verwachten dat jullie bij een uitwedstrijd het vervoer onderling regelen en rekenen er op dat het vervoer geen reden zal zijn een wedstrijd te moeten cancellen.

 

Trainingen op het veld

We gaan in de week van 4 april weer op het veld trainen. We publiceren het schema volledig, wetende dat een aantal teams wellicht langer in de zaal zal trainen i.v.m. de al eerder genoemde play-offs en –downs. In dat geval horen jullie de zaaltrainingstijd van de trainers.

Het training schema veld vind je hier.

 

Competitieslot

In de inleiding spreken we al over het gekke slot van de competitie, waarin er ploegen finales voor het kampioenschap en tegen degradatie spelen.

De A1 speelt zaterdag tegen directe concurrent PKC, bij winst plaatsen zij zich voor de play-offs en daarmee voor de race om het NK in Ahoy te mogen spelen.

De C2 is bij winst of gelijkspel de enige kampioen in hun klasse. Pernix kan theoretisch gelijk komen en als zij met 4 punten verschil of meer winnen, zijn zij de nummer 1. 

De B1 speelt uit bij Groen Geel. Bij winst staan er in deze poule drie ploegen met 4 punten op de tweede plaats. (er vanuit gaande dat de nummer 1 van één van onze concurrenten wint) Op doelsaldo heeft de B1 zich in dat geval knap gehandhaafd. Anders volgen play-downwedstrijden.

Allen heel veel succes! 

 

We noemden het al, er is veel ongelijkheid in het aantal wedstrijden, dat teams in één poule hebben gespeeld. Dat is vooral het geval in de jongere leeftijdscategorieën, wat een reden voor ons is om kampioenschappen gezellig te vieren als een team bovenaan is geëindigd, ongeacht het aantal wedstrijden van tegenstanders. Dus doe je best!

 

En waarom heet dit stukje positiviteit?

Er wordt de laatste weken veel gezegd en geschreven over onze mooie club. En daar zit weinig positiefs bij. In een bekende podcast werd zelfs gezegd, dat het korfbalbolwerk TOP op instorten staat. Het doet pijn om dat over onze club te lezen en te horen. Ja, de selectie presteert minder goed dan we hoopten en misschien verwachtten, maar de club is meer dan de selectie. 

Wekelijks trainen en spelen er meer dan 300 kinderen bij TOP, allen geleidt door kundige en enthousiaste trainers. Veel van deze trainers hebben een korfbaltrainers-opleiding gedaan of zijn daar nu mee bezig. Die opleiding wordt binnen onze eigen club georganiseerd door gekwalificeerde docenten, die ook nog eens bij onze club horen. 

Er worden volop activiteiten georganiseerd door de ACJ en feestcommissie, van de zomer gaan de kinderen weer op kamp, de tete a tete-periode is weer aangebroken en we hebben een enthousiaste supportersvereniging. Ook in Amsterdam dinsdagavond zat er een hele tribune vol met Toppers, die de club een warm hart toedragen. En dan hebben we het nog niet eens over de positieve dingen in de kopjes hierboven: een groep betrokken mensen heeft de puzzel die trainingschema heet weer gelegd, er zijn voor veel teams weer oefenwedstrijden, Robin (en Mick) die geselecteerd is voor Oranje, twee speerteams in de race voor het landskampioenschap en veel andere mogelijke kampioenen. En zijn we dan compleet? Welnee, er is te veel positiefs te benoemen om alles hier te noteren.

Kortom, wees trots op de club en op wat ons verbindt! We leven en blijven leven, staan als één man achter onze selectie en laten de buitenwereld zien waar wij voor staan, ongeacht wat er gaat gebeuren. Doe jij mee?

 

TC Jeugd

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Share