Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Swingend TOP naar ruime overwinning

in de returnwedstrijd tegen DVO/Accountor uit Bennekom had TOP/LITTA weinig moeite. In een wervelende korfbalshow was de wedstrijd net als in Bennekom al bij rust beslist: 22 - 9. In de tweede helft namen onze toppers geen gas terug en bleven doorgaan met scoren. 

Een gemakkelijke overwinning, waarbij opvallend was dat de ploeg mét, maar vooral ook vóór elkaar speelde. 40 goals werden net niet gehaald, maar dat deed niets af aan de mooie en verdiende overwinning.

Tim was gelukkig weer hersteld van zijn blessure, Stan Postma startte in de basis en dat deed hij fantastisch. Naast dat hij de score opende en nog twee keer scoorde, draaide hij moeiteloos mee in het vak van Celeste, Frank en Barbara. Het werd een wedstrijd waarin alles klopte. Hoge schotpercentages, lange aanvallen, uitspelen van kansen en vooral ook het plezier tijdens de wedstrijd waren kenmerkend. Doelpunten en mooie acties werden met elkaar gevierd.

DVO begon echt te slap aan de wedstrijd, leed veel onnodig balverlies en had daarnaast ook een beetje pech met de afronding.

Vooraf sprak de coach van DVO uit dat het verschil niet te snel moest oplopen wilde DVO een kans maken. Dat was echter precies wat binnen no-time gebeurde. TOP oogde zeer gretig, toonde strijdlust en was scherp in de afronding. Na een kwartier spelen, vooral ook door Frank (6), die een enorm hoog percentage schoot, stond er al 14 - 3 op het scorebord. Dat het zo makkelijk zou gaan had niemand vooraf verwacht. In het vak van Mick, Tim, Jet en Roos was Tim heer en meester onder de korf en de dames waren hun tegenstanders in alle opzichten de baas. Jet, die het hele seizoen al gemakkelijk scoort maakte er maar liefst weer 6. Bij rust had TOP al een zeer comfortabele voorsprong van 22 - 9. Na rust opende DVO de score, waarna TOP gelijk weer het initiatief nam. Ook in de tweede helft lukte veel bij TOP en na 10 minuten stond er een 27 - 10 op het scorebord. Pas hierna scoorde DVO de 11egoal. Na de 30 - 12 van Frank viel Demi (Postma) in naast haar broer Stan. Thomas verving de laatste vijf minuten de moe gestreden Stan en gelijk met succes, want vrijwel zijn eerste balcontact leverde een goal op.

De 37 - 16 van Frank was alweer zijn 10e , de 38 - 18 de 9e van Mick. Het slot was aan Thomas. Hij bepaalde de eindstand op 39 - 18.

Een mooie overwinning die TOP even nodig leek te hebben na de afgelopen weken.

 

Doelpunten: Frank  (10), Mick (9), Jet (6), Celeste (5), Stan  (3), Thomas (2), Barbara (2), Tim  (1) en Roos (1)

 

 


Livestreams op Eyecons.com

 

 


 

Stand en andere uitslagen in de poule (korfballeague.nl) 

 


 

 

 

 

Share