Club nieuws

Start Oldstars Walking Korfball bij TOP

 

Zoals voorzitter Ruud Westerbeek al in zijn nieuwjaarstoespraak aangaf, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de introductie van OldStars Walking Korfball bij TOP. Het project heeft noodgedwongen vanwege corona ruim een jaar in de kast gelegen, want in 2020 werd het plan reeds bekroond als beste idee van Teylingen. In de hoop dat 2022 weer meer mogelijkheden voor ons allemaal biedt, is er een commissie benoemd, die de kar gaat trekken.

 

Wat en voor wie is OldStars Walking Korfball? De doelgroep is 60-plus. Het is bestemd voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor ouderen, die nog nooit hebben gekorfbald, maar op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Uiteraard moet er een balans gezocht worden in de individuele sportieve mogelijkheden. Het moet per slot van rekening voor iedereen leuk zijn. 

 

Het gaat overigens niet alleen om het sporten. Alhoewel bewegen in deze tijd en juist ook voor ouderen van groot belang is, mogen we ook de derde helft niet vergeten. Daarmee bedoelen we niet het bekende drankje na afloop van de wedstrijd, dat is er natuurlijk ook, maar vooral ook om naast het bewegen een sociaal actieve leefwereld voor ouderen te bewerkstelligen. De sportvereniging is bij uitstek de gelegenheid om een actieve rol in het verenigingsleven te krijgen. En voor oud-korfballers en TOP om de binding met elkaar te behouden.

 

 

Het OldStars project is natuurlijk niet uniek voor TOP. Veel sporten, bijvoorbeeld voetbal en hockey, kennen soortgelijke initiatieven. Veel korfbalverenigingen gingen ons trouwens al voor. Met OldStars blijf je sociaal actief en in beweging. De gemeente Teylingen, die zich van het maatschappelijk belang zeer bewust is, wil ons graag ondersteunen. Voor TOP biedt het mogelijkheden haar prachtige accommodatie ook overdag open te stellen. Het is de bedoeling dat de activiteiten op een nog nader te bepalen ochtend of middag plaatsvinden.

 

Dit is ons eerste bericht over het OldStars project. Wij zullen jullie echter regelmatig via onze site op de hoogte stellen van de ontwikkelingen. Geef dit bericht door aan de 60-plussers uit je omgeving en maak hen enthousiast. Schroom ook niet om reeds nu ons suggesties te doen over de aanpak en opzet van TOP's Walking Korfball (TWK) of meld je alvast simpelweg aan. Je krijgt dan automatisch alle berichten van ons.

Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op zeer korte termijn hebben wij behoefte aan trainers voor de groep. Leeftijd is daarbij niet van belang, mag natuurlijk ook een toekomstig deelnemer zijn met de nodige trainerservaring. Trainers kunnen via het Nationaal Ouderenfonds een opleiding krijgen. Dat lijkt de commissie wel wenselijk. Indien je belangstelling hebt, laat het ons dan snel weten. Dat kan telefonisch bij één van de commissieleden of via bovenvermeld e-mailadres.

 

Voor nadere informatie over het onderhavige project verwijzen wij jullie ook naar www.knkv.nl, Oldstars.nl en ouderenfonds.nl , waar je ook alles kunt lezen over het OldStars initiatief van Het Nationaal Ouderenfonds. En uiteraard kun je met één van de commissieleden contact opnemen.

 

De commissie bestaat uit Tineke Harmzen, Stella van der Zaag en Rob Meijer, vooralsnog aangevuld met de bestuursleden Barbara Romsom en Bert Wilbrink. We streven er naar om zo mogelijk in april 2022 van start te gaan.

 

Wij zien uit naar jullie reacties en houden jullie op de hoogte!

 

Rob

 

Share