Club nieuws

Stand van zaken leveringsplicht scheidsrechters

Wekelijks zijn er vrijwilligers voor TOP/Quoratio actief buiten de TOP hekken. Naast de vele wedstrijden die thuis gefloten worden hebben we verplichtingen om “onafhankelijke” scheidsrechters te leveren bij wedstrijden van niet TOP verenigingen.

Peter Blok, Enrico Mud, Eric de Vos, Wibout v.d Weide en Eric v Winden zijn vrijwel elke week elders aan het fluiten. Daarnaast fluiten Egbert Dijkstra, Wouter W., Bert Wilbrink en Anne v.d Zaag ook geregeld buiten de deur. Peter Winter als beoordelaar van scheidsrechters is ook zaterdags op pad. 

Dit alles telt mee aan onze verplichtingen,  deze mensen zorgen ervoor dat onze geldboete, en ook eventuele in mindering te brengen wedstrijdpunten, zo gering mogelijk blijven. TOP moet 140 wedstrijden extern fluiten of beoordelen, een hele klus.  Alle korfbalverenigingen hebben te maken met deze arbitrage verplichtingm, zoals is vastgelegd in “Masterplan Arbitrage” van het KNKV en de bijbehorende “Rompregeling”. Hierin zijn de aantallen per vereniging bepaald en de financiële en sportieve sancties vastgelegd bij het niet behalen van de quota’s.

Op dit moment zijn onze inspanningen nog niet voldoende. De afgelopen jaren hebben we een geldboete gehad, maar voor komend jaar is de kans groot dat we ook wedstrijdpunten in mindering gaan krijgen bij de senioren. Dat begint dan met een puntenvermindering van 1 punt voor TOP 2.  Afhankelijk van de hoeveelhied punten welek we in mindering krijgen gaat dat vervolgens per team door t/m TOP 5 , om vervolgens weer bij TOP 2 te starten.

Daarnaast is er ook de geldboete. De stand op 14 febr '16 was: - € 2.018,25 boete en 5 punten in mindering. Dit houdt in dat TOP 2 t/m 5 op dit moment allemaal een punt in mindering krijgen volgend seizoen als we vanaf heden geen wedstrijden meer extern zouden fluiten.

Al onze scheidsrechters die extern mogen fluiten doen erg hun best om extra wedstrijden te fluiten de komende weken. Allemaal om daarmee de boete en wedstrijdpunten verder te verlagen.

Zou je het ook wel leuk vinden om intern of extern wedstrijden te fluiten? Laat het de scheidsrechterscommissie weten. Spreek Wim of Barbara persoonlijk aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk zit er een opleidingstraject aan verbonden.

 

De komende weken staan de volgende wedstrijden ingepland.

 

Peter Blok

 

 

Achilles (Hg) 1 - Excelsior (D) 1

5-3-2016

19:30

Fiks 1 - ALO 1

12-3-2016

16:45

Enrico Mud

 

 

Crescendo 1 - Aurora 1

13-3-2016

16:00

Eric de Vos

 

 

HKV/Ons Eibernest 2 - OVVO/De Kroon 2

5-3-2016

18:15

Wibout v.d Weide

 

 

Die Haghe 3 - Refleks 2

6-3-2016

15:30

Eric van Winden

 

 

WWSV 1 - Zaandam Zuid 1

13-3-2016

13:15

 

Daarnaast proberen we nog op wedstrijden op verenigingsnaam in te schrijven.

Share