Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Staf compleet voor volgend seizoen

Het zaalseizoen is ten einde en achter de schermen is hard gewerkt aan het compleet maken van de staf voor volgend jaar. Enige tijd geleden konden wij al mededelen dat de hoofdcoaches voor volgend seizoen bekend zijn. Zoals door velen opgemerkt, werkt TOP/IAA fresh dit jaar met een brede staf, hetgeen uitstekend is bevallen. Binnen de spelersgroep, de staf en de TC Topsport lag de wens dan ook op tafel om deze werkwijze te continueren. We zijn daarom blij dat we bekend kunnen maken dat de invulling van de staf voor komend seizoen compleet is. 

Nadat Ricardo Brouwer enige tijd geleden heeft aangegeven dat hij volgend seizoen stopt als coach van TOP 2 zijn we op zoek gegaan naar iemand die Sten van Poelgeest kan aanvullen in zijn verantwoordelijkheden voor ons tweede team. Met Saskia van Kerkhof denken wij deze persoon gevonden te hebben. Saskia is gedreven en werkt volgens de voor ons bekende waarden: passie, plezier en prestatie. Al van jongs af aan speelde Saskia korfbal, wat haar uiteindelijk gebracht heeft op het 1 na hoogste niveau van Nederland. Op het einde van haar carrière heeft zij de overstap gemaakt naar het dameskorfbal, waar zij nog enige seizoenen in de Dames Topklasse en Hoofdklasse gespeeld heeft. Nu is Saskia alweer jaren actief als trainer/coach in zowel het gemengde- als in het dameskorfbal. Ze heeft een aantal jaren terug haar KT4 gehaald, om zo haar eigen kennis en kunde op niveau over te kunnen dragen. Wij heten Saskia van harte welkom bij TOP en kijken uit naar de samenwerking

Zoals eerder bekendgemaakt, stopt Timon Zuurmond na dit seizoen als hoofdtrainer van TOP 1. Zijn toegevoegde waarde voor de selectie willen we graag behouden komend seizoen. We vinden het dan ook fijn dat hij betrokken blijft in een andere rol. Hij gaat zich bezighouden met de persoonlijke ontwikkeling van de spelers in de gehele selectie. Een belangrijk onderdeel van de korfbalsport en  daarom één van de bouwstenen in het plan bij TOP. We zijn blij te kunnen melden dat hij dit samen gaat doen met Chantal van Duijn. Dit is geen onbekende binnen onze vereniging. Chantal speelde van jongs af aan bij TOP en heeft een aantal jaar in TOP 1 gespeeld. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar Sporting Trigon, waarmee zij promoveerde naar de hoogste klasse. Toen Chantal werd geselecteerd voor het Nederlands team, is ze bij DeetosSnel gaan spelen, destijds één van de topclubs van Nederland. Helaas stopte haar korfbalcarrière wegens een blessure te vroeg maar gelukkig bleef zij voor de korfbalsport behouden als trainster bij Sporting Trigon van de junioren, senioren en het G-team. Chantal: "En nu dus terug op het oude nest: ik heb er veel zin in om mijn steentje bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van spelers!". 

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk; de teammanagers van TOP. Een rol op de achtergrond, maar wat achter de schermen een onmisbare functie is geworden. Zoals al eerder bekend gemaakt, stopt Daniel van ‘t Hof na dit seizoen en neemt Ewoud van der Kooij, al ervaren en bekend met de groep als teammanager van TOP 2, zijn rol bij het eerste over. Voor het tweede hebben we Tessa Hielkema bereid gevonden deze taak op zich te nemen. We zijn blij dat we Tessa in deze rol toe kunnen voegen aan de staf. 

Met bovenstaande toevoegingen denken wij weer een volgende stap in het plan te kunnen zetten en we zijn dan ook erg blij met deze brede staf. Dat er naast mannen nu ook een aantal vrouwen de staf complementeert, was een wens van spelers, staf en TC Topsport en we zijn dus blij dat Saskia, Chantal en Tessa enthousiast zijn over het plan dat er ligt. We kijken uit naar komend seizoen!

TC Topsport

 

Share