Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Sporting Trigon - TOP (10-14)

T.O.P. wint derby van Sporting Trigon

In een winderig Leiden werd afgelopen zaterdag de streekderby tussen Sporting Trigon en T.O.P. gespeeld. T.O.P. won overtuigend met 14-10 van een ongeinspireerd en machteloos Sporting Trigon. T.O.P. is en blijft tweede in de Overgangsklasse C, maar de strijd om degradatie is nog steeds open.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning in de Overgangsklasse C beperkt tot de degradatiezone. Omdat Koog Zaandijk al kampioen is kan T.O.P. de competitie rustig uitspelen: de tweede plaats is alles wat rest voor de Sassenheimers. Voor Sporting Trigon is het nog wel spannend: de ploeg uit Leiden is nog niet veilig en moet alle zeilen bijzetten om de laatste punten te behalen en zodoende degradatie af te wenden. Genoeg ingredienten om te verwachten dat de thuisploeg alles op alles zal zetten om de wedstrijd tegen T.O.P. winnend af te sluiten! Wie afgelopen zaterdag voor een vurige wedstrijd naar Leiden was afgereisd kwam echter bedrogen uit: het werd een matte wedstrijd. T.O.P. hoefde zich niet overdreven in te spannen en Sporting Trigon maakte een matte en gelaten indruk. De weersomstandigheden werkten overigens niet mee want de straffe wind zorgde ervoor dat het aanvalsspel eenzijdig en statisch was. Daardoor werd de wedstrijd geen reclame voor het (veld)korfbal.

Met gelegenheidscoach Peter Boeren in plaats van de zieke Hans Heemskerk maakte T.O.P. eigenlijk in de eerste vijf minuten al het verschil. Met vier loepzuivere afstandsschoten kwamen de Sassenheimers al snel op een 4-1 voorsprong en dat verschil kon de thuisploeg gedurende de gehele wedstrijd niet meer goedmaken. De rust werd bereikt met 8-4 op het scorebord.

Ook na de rust was er van een derby geen sprake. Met lange aanvallen bouwde T.O.P. het verschil uit tot maximaal 6 punten (11-5). Daarna konden de bezoekers wat gas terugnemen. Dat gaf Sporting Trigon de gelegenheid nog terug te komen en de score een draaglijker aanzicht te geven, maar de eindstand werd bepaald op 14-10. Sander Harmzen (T.O.P.) en Aart Heibeek (Sporting Trigon) incasseerden nog een gele kaart en zorgden daarmee voor de enige twee hoogtepunten in een verder matte wedstrijd. Heibeek speelde daarmee onverwacht zijn laatste wedstrijd in het shirt van Sporting Trigon. In de laatste vijf minuten verving Barbara Koning de met kramp uitgevallen Nischa Verweij.

Het is zaak voor Sporting Trigon om in de laatste wedstrijd tegen Hoogkerk punten te pakken om degradatie uit te sluiten. De korfballers van T.O.P. spelen aanstaande zaterdag 19 mei hun laatste thuiswedstrijd tegen LDODK, aanvang 15:30 uur op het sportcomplex aan de Sportdreef te Sassenheim.

Share