Club nieuws

Sport, resultaten en gezelligheid

Via deze weg een update over de stand van zaken omtrent de tegelwand. Ongeveer de helft van de beschikbare tegels is verkocht. We gaan de wand zo maken dat we later nieuwe tegels kunnen bijplaatsen. Rond het 85-jarig jubileum zal een nieuwe verkoopactie plaatsvinden. De facturen zijn de deur uit, de eerste proefdruk van tegels is binnen en nadat de betalingen binnen zijn gaan we de tegels bestellen en vervolgens plaatsen op de nieuwe wand.

Ook over de Wall of Fame valt voortgang te melden. De groep TOP-ers die hier mee bezig is, is flink uitgebreid. Het oorspronkelijke plan was om de Wall of Fame in zijn geheel in de bovenkantine vorm te geven. Nu is de wens van velen om de bekers van onze grootste triomfen een mooie plek in de benedenkantine te geven. Dit zal op korte termijn plaatsvinden waardoor de bekers in plaats van boven de bar op een meer prominente plek staan (waar zij natuurlijk ook horen). Deze actie combineren we met het aankleden van de bovenkantine. Hoe dit er precies uit komt te zien blijft nog even een verrassing. De oorspronkelijk geplande Wall of Fame zal nog steeds worden gesitueerd voor de schuine wand achter in de bovenkantine om ook een plek te hebben waar de rijke geschiedenis van onze club prominent zichtbaar is.

Ondanks dat er al op veel plaatsen aandacht wordt besteed, wil ik toch ook hier stilstaan bij de resultaten van ons vlaggenschip. Helaas kwam LDODK afgelopen zaterdag in de laatste minuut langszij. Wat was dat verschrikkelijk zuur! De teleurstelling viel van de gezichten van de ploeg, begeleiding maar ook zeker bij de in grote getale meegereisde supporters af te lezen. De punten hebben we helaas moeten delen, wanneer er punten vielen te verdelen voor de supporters dan waren die allemaal mee naar Sassenheim gegaan. Hulde aan iedereen die de reis naar Friesland heeft ondernomen om TOP 1 aan te moedigen. De waanzinnige inzet van onze supportersvereniging Tops Our Pride mag hierbij niet worden vergeten! Ook de komende weken kunnen we alle support gebruiken en hopen op volle tribunes! Beginnende bij de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit zaterdag 19 januari om 19:00 uur in de Korf.

Met uitzondering van de Korfbal League zit de zaalcompetitie er over twee maanden voor de meeste teams al weer op. Een goed moment om de balans op te maken. TOP 2 staat ongeslagen bovenaan en koerst af op het kampioenschap in de hoofdklasse A. Een mooie prestatie! Voor de spelers en speelsters van TOP 2 zijn het vaak lange zaterdagen wanneer een uitwedstrijd wordt gespeeld omdat de ploeg hierna doorreist naar TOP 1. TOP 3 staat knap tweede op twee punten van HKV/ OE 2. Hier is nog van alles mogelijk. TOP 4 staat gedeeld voorlaatste en zal nog punten moeten behalen voor lijfsbehoud. TOP 5 staat voorlaatste in een poule waar de laatste vier ploegen binnen drie punten van elkaar staan. Dit geldt ook voor TOP 6 met het verschil dat TOP 6 drie ploegen onder zicht houdt op dit moment. TOP 7 en 9 doen het erg goed en staan beide op een tweede plaats met minder wedstrijden gespeeld dan de nummer een. In beide gevallen is het aantal gescoorde doelpunten van de nummer een wel aanzienlijk hoger maar wellicht zit hier toch een kampioenschap aan te komen. TOP 8 staat halverwege de competitie op een mooie derde plaats.

TOP A1 staat weliswaar 5e, het verschil met de nummer 7 bedraagt slechts twee punten. Ook TOP A1 gaat een spannende tijd tegemoet. TOP A2 deed afgelopen zaterdag goede zaken door de nummer een uit de poule, SKF A1, te verslaan in de laatste minuten en staat mede hierdoor gedeeld op een zeer verdienstelijke tweede plaats. TOP A3 en A4 hebben nog niet zoveel punten binnen weten te halen. Dit geldt helaas ook voor aardig wat jeugdploegen. Waar TOP B1 zaterdag goede zaken deed door te winnen, vinden we veel andere ploegen in de onderste regionen van de stand terug. Met nog ongeveer de helft van de competitie voor de boeg zijn er nog voldoende wedstrijden te spelen waarin hopelijk punten gepakt gaan worden.

TOP D4, E1 en E3 doen het erg goed en staan boven aan in hun poule. TOP E4, F3 en F4 staan op korte afstand van de nummers een en maken zeker nog een kans op een kampioenschap.

Behalve sportieve prestaties gaat het binnen onze vereniging ook om het beleven van plezier met elkaar. Niet alleen tijdens een wedstrijd of training maar ook ervoor en erna en op andere momenten Goede voorbeelden hiervan van de afgelopen week zijn het mixed-koppel tennistoernooi en het klaverjassen. Als komende activiteiten staan de Quiz van Ice op 1 februari a.s. en bijvoorbeeld 'ik hou van Holland' voor de D-jeugd op 8 februari op het programma. Dank aan alle vrijwilligers die dit alles mogelijk maken.

Namens het bestuur,

Wim van Dommelen

TOESPRAAK OP NIEUWJAARSDAG GEMIST, Klik hier (wie niet? Hans niet aan toegekomen vanuit HongKong)

Share