Club nieuws

Sparta(Z) - TOP (17-18)

TOP PAKT BELANGRIJKE ZEGE IN ZWOLLE

Het zat de korfballers van TOP deze veldcompetitie nou niet bepaald mee. Mede door toedoen van vele blessures waren de Sassenheimers de veldcompeitie enige weken geleden eigenlijk vals gestart. Het resultaat hiervan was dan ook alles van florrisant. Na 4 speelronden bekleedde de Sassenheimers dan ook de voorlaatste plaats in de overgangsklasse C met 2 schamele punten. Een positie die aan het eind van de competitie recht geeft op directe degradatie. Afgelopen zaterdag moest er aangetreden worden tegen Sparta uit Zwolle. Deze ploeg had in de voorgaande wedstrijden reeds 5 punten bijeen gesprokkeld en een winstpartij was dus uiterst belangrijk. Niet alleen om uit de degradatiezone te geraken maar ook om deze competitie wellicht ook nog omhoog te kunnen kijken. De Sassenheimers worden immers in staat geacht mee te kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. TOP pakte in Zwolle 2 uiterst dure punten in een wedstrijd waarin vooral bloed, zweet en tranen de boventoon voerden.

De start van de wedstrijd verliep voor de Sassenheimers vlekkeloos. Prima aanvallen werden in de beginfase trefzeker afgerond. Via 3-1 liep de score op tot 7-2 in Sassems voordeel en een hele gemakkelijke middag leek zich af te tekenen. Langzaam maar zeker kwam de ploeg uit Zwolle echter op stoom en lieten zij zien niet voor niks 3e op de ranglijst te staan. Vooral Felix van der Sommen had het moelijk met zijn directe tegenstande die erg handig de ruimte in de paalzone benutte. Met een ruststand van 8-7 in het voordeel van TOP was de de kans op een eventuele overwinning na de goede start gereduceerd tot fifty-fifty.

De tweede helft begon zoals de eerste ook begonnen was. TOP schoot uit de startblokken en binnen de kortste keren was de stand opgelopen tot 12-8. Judith Kok, Stanley Larde en Sander Harmzen lieten in deze fase fraaie doelpunten aantekenen die vooral door het meegereisde TOP publiek luid bejubeld werden. TOP kon deze goede beginfase tot een kwartier voor tijd een goed vervolg geven maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Sparta leek een tandje bij te schakelen en punt voor punt kwam de ploeg uit Zwolle dichterbij. 10 minuten voor tijd stond TOP met 18-17 nog aan de goede kant van de score en vanaf dat moment speelden zich in de wedstrijd hilarische taferelen af. Sparta stelde alles in het werk de stand gelijk te trekken maar wist de kansen niet meer te verzilveren. TOP daarentegen probeerde krampachtig de beslissing in de wedstrijd te forceren maar ook hier kwam niemand meer tot afronding. Anderhalve minuut voor tijd was de stand ongewijzigd en leek TOP met de bal in het bezit de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Sparta kreeg in deze slotfase tot verbijstering van alles en iedeeen de bal nog 4 maal aangereikt in de aanval. In plaats van het uitspelen van de wedstrijd en het veilig stellen van de punten presteerden sommige spelers het om in deze belangrijke slotfase toch voor eigen succes te gaan. Direct gevolg was veelvuldig balverlies waar Sparta tot groot geluk van de rood-witten niet meer van kon profiteren. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook groot. TOP hervond met 2 uiterst belangrijke punten de aansluiting met de middenmoot.

Aanstaande zaterdag speelt TOP de thuiswedstrijd tegen de koploper uit de overgangsklasse C Excelsior uit Delft. Aanvang: 15.30 uur.

Share