Club nieuws

SKF - TOP (17-15)

T.O.P. begint nieuwe jaar met verlies

Het is erg spannend in de korfbal Hoofdklasse B: alle ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd. Afgelopen zaterdag stond de topper tussen SKF en T.O.P. op het programma. De ploegen stonden op een gedeelde tweede plaats. Ondanks een goede wedstrijd moest T.O.P. de punten in Veenendaal laten (eindstand 17-15).

SKF en T.O.P. zijn geen onbekenden van elkaar. De beide ploegen komen elkaar de laatste jaren vaker tegen in de veld- en zaalcompetitie. In de onderlinge duels heeft SKF de meeste winstpartijen behaald. Afgelopen zaterdag bewees de ploeg uit Veenendaal wederom de beste te zijn, hoewel de verschillen miniem zijn.

T.O.P. kwam in de eerste helft het best uit de startblokken. Stanley Larde en Bregtje van Drongelen brachten T.O.P. na ongeveer 10 minuten op een 1-3 voorsprong. Na een kwartier spelen was de stand nog steeds in het voordeel van T.O.P., maar SKF kroop dichterbij (4-5). In de eerste helft toonde SKF aan dat het niet voor niets zo hoog staat: het rendement van hun schoten ligt er hoog terwijl de ploeg in verdedigend opzicht sterk en stug is. De ploeg uit Veenendaal speelt bovendien iets fysieker als de Sassenheimers. De lichte voorsprong van T.O.P. werd in de resterende speeltijd van de eerste helft omgebogen in een 12-9 ruststand.

T.O.P. kwam in de tweede helft snel terug in de wedstrijd. Met goals van Wendy Pleijter, Marion Broekhuizen en Stanley Larde bracht de bezoekende ploeg de stand vrij snel weer in evenwicht (12-12). De Sassenheimers waren qua spel de tweede helft beter dan SKF en kwamen zelfs bij 13-14 op voorsprong. In deze belangrijke fase verzuimde de ploeg echter te scoren om zodoende de winst te pakken: opgelegde kansen werden gemist en het geluk ontbrak. Zoals dat zo vaak gaat, is het dan de tegenstander die profijt trekt. En inderdaad was het SKF dat scoorde, waar T.O.P. verzuimde dat te doen. Pas bij 16-14 bracht Stanley Larde de spanning terug in de wedstrijd (16-15). In de laatste seconde was het een strafworp die de bevrijdende 17-15 voor SKF betekende.

Het onderlinge verschil tussen de beide ploegen is minimaal. Dit werd geillusteerd door de vele doelpuntloze perioden, aan beide kanten. De ploegen kennen elkaar zo goed en verdedigen zo sterk, dat het zoeken van de juiste kansen nogal eens lang duurde. SKF had het betere van het spel in de eerste helft en T.O.P. was meer overtuigend in de tweede helft, maar kon op het cruciale moment in de wedstrijd niet doordrukken.

De Meervogels loopt op de ranglijst verder uit naar 11 punten. Door de winst van Oranje Wit en Noordenveld zijn deze twee ploegen weer op gelijke hoogte gekomen met T.O.P.. Voor de komende twee weken staan belangrijke wedstrijden op het programma: eerst op 13 januari de uitwedstrijd tegen Oranje Wit (Dordrecht) en de week erna de thuiswedstrijd tegen koploper De Meervogels. In deze wedstrijden moet T.O.P. punten halen om de aansluiting met de top niet te verliezen. Beide wedstrijden beginnen om 19:30 uur.

Share