Club nieuws

SKF - TOP (15-14)

TOP KRIJGT TE WEINIG TEGEN SKF

Na de knappe overwinning vorige week tegen het Dordtse Oranje-Wit stond er afgelopen zaterdag een zwaar uitduel voor TOP op het programma. De Sassenheimers moesten aantreden tegen SKF uit Veenendaal. Een ploeg die de titel in de Hoofdklasse B nastreeft en dit gezien de stand op de ranglijst tot afgelopen zaterdag ook waarmaakte. Met 1 verliespunt uit 3 duels deelde SKF een gedeelde tweede plaats. De Sassenheimers daarentegen hadden door de winst een week eerder de laatste plaats op de ranglijst verlaten en konden de punten die te verdienen waren in Veenendaal dus goed gebruiken in de strijd om handhaving. In een gelijk opgaand duel was het echter de ploeg uit Sassenheim die de winst in de slotfase niet kon pakken. Net als tegen KVS enkele weken geleden was het geluk niet aan de zijde van TOP. Met een minimaal verschil van 1 punt bleven de broodnodige punten in Veenendaal. Enig pluspunt deze middag was het vertoonde spel dat deze zaalcompetitie vroeg of laat zeker punten moet gaan opleveren.

In de sfeervolle SKF-hal waren de eerste minuten voor de thuisploeg. De Sassenheimers leken wat onwennig en hadden in deze beginfase-zoals vaker deze competitie- moeite om tot afronding te komen. SKF daarentegen wist de kansen wel te benutten en na 10 minuten spelen was de score 3-1 in het voordeel van de ploeg uit Veenendaal. Na deze fase werd TOP wat trefzekerder door onder meer doelpunten van Sander Harmzen en Felix van der Sommen maar echt oogstrelend was het allemaal niet. Ook SKF leek meer en meer moeite te krijgen met het afronden van de kansen en zo gebeurde het dat er na 22 minuten spelen een schamele 5-5 tussenstand op het scorebord stond. Het spel-dat zich kenmerkte door mooie acties en vloeiende combinaties- was deze eerste helft van beide kanten wel zeer attractief . Nadat het rustsignaal had geklonken zochten beide ploegen de kleedkamer op met een terechte 7-7 ruststand.

In de tweede helft was het SKF dat het voortouw nam. Gesteund door het luidkeels aanwezige publiek leek de ploeg uit Veenendaal de wedstrijd snel te willen beslissen. In luttele minuten was het gat opeens gebracht op 2 punten en de ploeg uit Sassenheim moest in deze fase alle zeilen bijzetten om niet op een definitieve achterstand gezet te worden. Dit lukte gedurende de tweede helft. Het gat werd nooit groter dan 3 punten en keer op keer wist TOP aan te klampen. Bij een stand van 14-12 bracht coach Harold Jellema een toch wat verrassende wissel binnen de lijnen. Aanvoerder Stanley Larde- die scorend niet voldoende wist te brengen- werd vervangen door Ivo van der Sommen. Deze wissel pakte zeer goed uit. Van der Sommen verkleinde door een benutte strafworp eerst het gat tot 1 punt en trok enkele minuten later de stand weer helemaal gelijk door een klein kansje onder de korf te benutten. Met nog 3 minuten op de klok en een stand van 14-14 was opeens alles weer mogelijk. SKF bracht de score met een schot op 15-14 maar ditmaal moest TOP het antwoord schuldig blijven. In deze slotfase waren er kansen aan te tekenen aan beide kanten maar was de ploeg uit Sassenheim wederom niet koelbloedig genoeg. Na het laatste fluitsignaal waren de druiven dan ook zuur. In een prima wedstrijd was een passende beloning wederom uit gebleven.

Volgende week in en tegen Drachten zullen uiterst belangrijke punten gepakt moeten worden om degradatiekorfbal de komende weken te kunnen ontlopen.

Share